Belarus'tan açıklama: Rusya'yla ortak askeri birlik kurma kararı aldık

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'nın Belarus'a saldırmaya hazırlandığını iddia ederek, "Rusya ile ortak bir bölgesel askeri birlik oluşturulması konusunda anlaşma sağladık" dedi.

Belarus'tan açıklama: Rusya'yla ortak askeri birlik kurma kararı aldık
Belarus'tan açıklama: Rusya'yla ortak askeri birlik kurma kararı aldık
GİRİŞ 10.10.2022 12:41 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya ile ortak bir bölgesel askeri birlik oluşturulması konusunda anlaşma sağladıklarını duyurdu:

"Bu kararımız birlik devleti anlaşmamıza tamamıyla uygun. Anlaşmamız sınırlarımızdaki tehdidin şimdiki seviyesine yükselmesi hâlinde ortak askeri gücümüzü kullanacağımızı söylüyor. NATO ve bir dizi Avrupa ülkesi, Belarus'a karşı olası saldırganlık eylemlerine ilişkin seçeneklerini değerlendiriyor. Belarus topraklarında savaş olmamalı. Biz de ordu yetkilileri olarak bunun olmaması için gereken her şeyi yapacağız. Sizleri bir defa daha uyarıyorum: Bize saldıran her kim olursa buna hak ettiği karşılığı vereceğiz. Buna on yıllardır hazırlanıyoruz. Gerekmesi halinde yanıt vereceğiz. Tabii ki 'Tanrı esirgesin' diye eklemem de gerek."

Lukaşenko ayrıca, Ukrayna'nın Belarus'a saldırmaya hazırlandığını iddia etti.

Rusya'dan Belarus'u savaşa katma planıRusya'dan Belarus'u savaşa katma planı

RUSYA'NIN BELARUS'U SAVAŞA KATMA PLANI: UKRAYNA SALDIRACAK

Kremlin son askeri başarısızlıklar ve Kırım'daki Kerç Köprüsü'ne saldırıdan sonra planlarını gözden geçiriyor. Bu kez Ukrayna'ya kuzeyden baskı için Belarus'un savaşa katılması gündemde.

Belarus'ta görevli Ukrayna Büyükelçisi İgor Kizima önceki akşam Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak kendisine, "Ukrayna, Belarus’a saldırmaya hazırlanıyor. Bu girişimlere en sert yanıt verilecek" notası verildi.

Ukrayna'dan yapılan açıklamada ise, Belarus'a saldırı iddia reddedilerek, Lukaşenko'nun Putin tarafından kuzeyden Ukrayna'ya saldırma konusunda ikna edildiği belirtildi:

"Ukrayna, komşumuz Belarus'a saldıracağını kesinlikle reddediyor. Minsk'teki büyükelçimize verilen nota Rusya lideri Putin'in bu ülkeyi bize karşı savaşa sokma planının parçası olarak değerlendiriyoruz. Belarus yönetimini Moskova'dan verilen emirlere itaat etmemeye davet ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • hacı topkır 1 yıl önce Şikayet Et
    satılmış ayı
    Cevapla
  • Rusya yok olur 1 yıl önce Şikayet Et
    Belarus ile birlikte saldırsalar yine kazanamazlar. Değişen bir şey olmaz. Sadece öldükleriyle kalırlar. Rusyanın bu savaşı kazanamayacağını savaş başlar başlamaz söylemiştim. Yine söylüyorum, Rusya Belarus ittifakı da Rusyaya savaş kazandırmaz. Cephenin genişleme durumu ortaya çıkar. Başka bir tek ülke daha savaşa girerse Rusyayı yok ederler.
    Cevapla
  • Abdülhamithan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte sana 3. Dünya Savaşı'nın başlaması
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!