Lukaşenko’dan orduya savaş talimatı: Durum çok ciddi...

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ordusundaki bazı askeri birimlere savaş zamanı standartlarına göre alarma geçilmesi talimatı verdi.

Lukaşenko’dan orduya savaş talimatı: Durum çok ciddi...
Lukaşenko’dan orduya savaş talimatı: Durum çok ciddi...
GİRİŞ 20.09.2022 22:38 GÜNCELLEME 20.09.2022 22:38
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Lukaşenko, Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandr Volfoviç ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Rusya ile savunma alanı oluşturduklarını ve aslında fiilen iki ülkenin ortak silahlı kuvvetleri olduğunu ifade etti.
 

Dünyadan peş peşe referandum açıklaması! ABD ve NATO: Kabul etmeyeceğizDünyadan peş peşe referandum açıklaması! ABD ve NATO: Kabul etmeyeceğiz


'BİZİ SUÇLAMAYA GEREK YOK'

Belarus toplumunun kendini nasıl savunması, eylemlerinin ne olacağını bilmesi gerektiğini belirten Lukaşenko, “Ukrayna'da savaşacağımızı ima edip bizi suçlamaya gerek yok. Bizim anavatanımızı korumamız gerekiyor. Ve Rusya'ya desteğe gelince, bir kez daha teyit ediyorum. Belarus üzerinden Rus birliklerine karşı arkadan, yandan, kanatlardan herhangi bir darbe olmamalıdır ve olmayacak. Bu bizim müttefikimize karşı yükümlülüğümüzdür." diye konuştu.



'DURUM ÇOK CİDDİ'

Güvenlik ve askeri eğitim konularında basitleştirmeye gidilmemesini isteyen Lukaşenko, "Durum çok ciddi. Tehlikeli bile diyebilirim ve hiçbir durumda işleri gevşetmemeliyiz. Hiçbir şeyden korkmaya gerek yok. Bazı askeri birimleri savaş zamanı standartlarına göre alarma geçirmemiz gerekiyor. Bu gerekli." ifadelerini kullandı.

Vatan savunmasının güçlendirilmesi ve gönüllü halk milisleri hazırlamaya ihtiyaç olduğunu, bu milislerin oluşum aşamasında olduğunu dile getiren Lukaşenko, bu güçlerin nasıl savaşçı ve ne tür silahlara sahip olduğunu kontrol etmek için harekete geçilmesini istedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa her zaman olduğu gibi abd tarafindan yeniden dizayn edilecek.harac alınacak vermeyenlere bak rusya geliyor denilecek. abd hadi rusya hadi gel avrupaya diyor...başka kim ne anlıyor bundan.harac haraç napolyon para para demedimi
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya bedel olan insanlar üzerinden oyun kurmak neymiş bakalım görelim gelecek yıllarda.
    Cevapla
  • Ordan burdan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bunu bekliyoruz ,Atina ya yüzerek gideriz
    Cevapla
  • Çınar 1 yıl önce Şikayet Et
    3.uncu dünya savaşına adım adım ilerliyoruz.ALLAH bebekleri ve çocukları mazlumları korusun..RABBIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.Butun Müslüman kardeşlerime güç versin..bu savaş çok kanlı olacak.
    Cevapla
  • Ormancı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet ilerliyoruz ama bizim vatandaş yaklaşan savaşı bitr türlü göremiyor.
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Mkd 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Devletlerinin ukrayna ya desteğini çekmedikleri ve yardımların engellenmemesi savaşı hem uzatır hem de genişlemesine sebep olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...