Belarus, S-400 ve İskender füzelerini resmen duyurdu!

Rus savunma sistemleri arasında en fazla rağbet gören S-400 füzelerini bir doğu Avrupa ülkesi daha tercih etti. Belarus resmi kaynakları, Rus yapımı S-400 ve İskender füzelerinin yakın zamanda alınacağını duyurdu.

GİRİŞ 08.10.2022 07:47 GÜNCELLEME 08.10.2022 09:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Haziran ayını sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yakın bir zamanda Belarus ordusuna İskender-M kısa menzilli füze kompleksleri ve S-400 tedariki verilebileceğini bildirmişti. Konuya ilişkin Belarus resmi kaynaklarından dikkat çeken bir açıklama geldi.

Belarus Savunma Bakanlığının resmi Telegram hesabından yapılan bilgilendirmede ordu envanterine yeni silahların alınacağı bildirildi. Öte yandan ülke basında yer alan seferberlik haberlerine ilişkin ise Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko'nun Belarus'ta seferberlik ilan etmeye gerek olmadığını söylediği bilgisi yer aldı.

S-400 FÜZELERİNİ RESMEN DUYURDULAR

Belarus Savunma Bakanı Vktor Khrenn, İskender kısa menzilli balistik füze komplekslerinin ve S-400 füze hava savunma sistemlerinin yakında Belarus ordusuna tedarik edileceğini söyledi.

Söz konusu açıklama Belarus Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapıldı. Telegram üzerinde yapılan bilgilendirmede, "Savunma Bakanı orduya bir dizi yeni silah tedarik edileceğini duyurdu; bunlar İskender füze kompleksleri ve S-400 hava savunma sistemleri." denildi.

Ayrıca yapılan bilgilendirmede Bakanlık, insansız savaş sistemlerinin de Ekim ayında Belarus'a teslim edileceğini bildirdi.

İSKENDER-M KISA MENZİLLİ FÜZE KOMPLEKSLERİ TEDARİK EDİLECEK

Haziran ayının sonunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yakın gelecekte Rusya'nın Belarus'a balistik ve seyir füzeleri vurabilen İskender-M kısa menzilli füze kompleksleri tedarik edeceğini duyurmuştu. Öte yandan Putin, bu füzelerin nükleer savaş başlığı taşıyabileceğini vurgulamıştı.

SEFERBERLİK DETAYI

4 Ekim'de, Belarus'ta kendi kendini cumhurbaşkanı ilan eden Alexander Lukashenko, başkanlığının tüm yıllarında sürekli olarak Belarus'u savaşa hazırlamasına rağmen, Belarus'ta seferberlik ilan etmeye gerek olmadığını söylemişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Belarus ile Rusya,yı ayrı devlet mi sanıyorsunuz, hayret!
    Cevapla
  • Orj angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi iskender de ben isterim.İskenderi olan eli sağlam olur
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki belarusada bıraktırmazlar, ama Belarus kurar biz kuramazsak, hele ki Yunan kışkırtması da varken 2.ci s400 takımının da tehditle orda kalmasını sağlayanları es geçip kendi malımızı getirtip 2 s400 üde kurarsak, ki kurmalıyızda, puşt gemisi savaş uçağını gözümüzün önüne kurmalarıda manidar, bizlerde manidar şeylerden 1 kısmını açıktan yapmalıyız, s400 leri kurup başka savaş uçakları alabileceğimizi göstermeliyiz, ki F16 ları verip vermeyeceğide belli değil, savaş krizi çıkartanlar bize neden savaş uçağı versin, savaş gemisi, hava limanları dibimizde iken biz neden bsakansavaş uçakları almayalım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak