Kraliçe 2. Elizabeth'in 10 günlük cenaze programı açıklandı

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından yapılacak olan 10 günlük cenaze programını duyurdu.

Kraliçe 2. Elizabeth'in 10 günlük cenaze programı açıklandı
Kraliçe 2. Elizabeth'in 10 günlük cenaze programı açıklandı
GİRİŞ 09.09.2022 09:27 GÜNCELLEME 09.09.2022 10:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olan Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümü sonrasında açıklanan 10 günlük cenaze programı şöyle:

Birinci gün: Charles saat 10:00'da St. James Sarayı'nda resmen kral ilan edilecek. Saat 15:30'da başbakan ve kabinesi Kral Charles ile bir görüşecek.

İkinci gün: Kraliçe'nin naaşı Buckingham Sarayı'na getirilecek.

Üçüncü gün: Kral Charles'a parlamentodaki Westminster Hall'da başsağlığı dilekleri sunulacak ve ardından Kral, İskoçya'dan başlayarak Birleşik Krallık'ta yas turuna çıkacak.

Dördüncü gün: Kral Charles'a Kuzey İrlanda'da başsağlığı dilekleri sunulacak. Öte yandan Kraliçe'nin naaşının saraydan Westminster'a getirilişi prova edilecek.

Beşinci gün: Naaş, saraydan Westminster'daki parlamento binasına getirilecek ve parlamentodaki Westminster Hall'de bir tören düzenlenecek.

Altıncı ve dokuzuncu günler arası cenaze provaları yapılacak ve Kraliçe'nin naaşın bir katafalka konularak üç gün süreyle 24 saat boyunca halkın ziyaretine açılacak.

Yedinci gün: Kral Charles, Galler'e gelerek burada başsağlığı dileklerini kabul edecek ve Galler Parlamentosu'ndaki törene katılacak.

Onuncu gün: Westminster Abbey'de cenaze töreni düzenlenecek ve öğlen saat 12.00'de iki dakikalık saygı duruşu yapılacak. Kraliçe Windsor Kalesi'ndeki Kral 6. George Anma Kilisesi'nde toprağa verilecek.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • karaze 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar geleneklerine ve tarihlerine ne kadar bağlı helal olsun.
    Cevapla
  • muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kadını gömmemek için direniyorlar... 10 gün ne ya !!!
    Cevapla
  • Elazigli Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Press Carli aciklama yapmış!! Gelip bizi teseli etmeyin sarayda!! bizim derdimiz bize yeter diye.. Sanki lahmacun ayran varda bizde can atiyoruz gelmeye!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İla cehennemi zümera
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kokar lan o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...