Sosyal medya, Kraliçe 2. Elizabeth'e "acı içinde öl" diyen profesörü konuşuyor

Amerika'da profesör olarak görev yapan Nijerya kökenli Uju Anya, Kraliçe 2. Elizabeth için "Acı içinde ölsün" diye mesaj atınca, tepkilerin odağı oldu. İngiliz sömürgesi altında yıllarca zulme uğrayan Afrikalılar ise hala adalet bekliyor.

GİRİŞ 11.09.2022 12:00 GÜNCELLEME 11.09.2022 13:10
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından İngiliz sömürgesi altında uzun yıllar geçiren Afrikalılar da çeşitli açıklamalar yaptı.

ABD'de Carnegie Mellon Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan Nijerya kökenli Uju Anya, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Hırsız, tecavüzcü, soykırımcı imparatorluğun başındaki monarkın sonunda öldüğünü duydum. Acı içinde ölsün" dedi.

TWEET'İ SİLİNİNCE YENİ PAYLAŞIM YAPTI

Ancak Twitter, kullanıcıların şikayeti üzerine kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle Anya'nın bu tweet'ini sildi. Gelen tepkiler üzerine Uju Anya bir açıklama daha yaptı ve "Benden ailemin yarısını katleden, yerinden eden ve bugün hayatta olanların hâlâ atlatamadıkları bir soykırımı destekleyen bir hükümetin başındaki hükümdarı küçümsemek dışında bir şey bekleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

BEZOS TEPKİ GÖSTERDİ

Uju Anya'nın tweet'ine Amazon CEO'su Jeff Bezos da tepki göstererek, "Bu kişi dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen biri mi? Hiç sanmıyorum. Wow." dedi.

Uju Anya ise Bezos'a, "Herkes seni ve dünyaya zarar veren acımasız açgözlülüğünü benim sömürgecilerimi hatırladığım gibi hatırlasın" şeklinde yanıt verdi.

AFRİKALILAR KIZGIN

Kenya'da 17 yaşındayken İngilizlere karşı Mau Mau isyanına katılan ve bugün 98 yaşında olan Gitu Wa Kahengeri de Kraliçe'nin ölümüne üzülmeyenlerden.

İngiliz güçleri tarafından bir kampta alıkonulduğunu, dövüldüğünü ve yemek verilmediğini hatırlatan Kahengeri, ülkesinin İngilizler tarafından işgal edildiğinin altını çizdi.

BBC AFRICA ZOR DURUMDA KALDI

BBC'nin Afrika edisyonu, Kraliçe'nin Afrika ile ilişkisini anlattığı kısa bir belgesel videosu paylaştı. Videoda, Kraliçe Elizabeth'in Margaret Thatcher'a rağmen Güney Afrika'daki Apartheid yönetimine yaptırım uygulanması kararını desteklediği, Afrika ziyaretleri ve liderlerle olan ilişkileri anlatıldı. Afrikalılar; Kraliçe'yi "melekmiş" gibi gösteren videonun altına, İngiltere'nin sömürgeci geçmişini ve suçlarını anlatan yorumlar yazdı. Bunun üzerine BBC Afrika; gönderiyi yoruma kapatarak, Afrikalıların düşüncelerini yazmasını engelledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 150
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Kraliçenin gerçek yüzünü gösterdiğin için Uju Anya'ya teşekkürler ederim.Kandırılan milyonların aksine elbette Allah o ve onun gibilerin yaptıklarından haberdar dır.Elizabeth 'Acılar içinde öl,cehennem ateşin bol olsun'.Amin.
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    kainatın yegane sahibi olan yüce Rabbimiz öleceksiniz ve bize döndündürüleceksiniz ve herkes yaptığının hesabını verecek diye bildiriyor. çalanlar, zulüm edenler, kul hakkı yiyenler ölmeyeceğim diyorsanız bakın kraliçe de öldü.parası vardı en iyi doktorları vardı ne oldu geberdi gitti zaten onlara hesap yok direk cehenneme. dünya hayatını ahirete tercih etmeyelim akıllı olalaım.kullanma kılavuzuna bakarak yaşayalım.kafamıza göre değil.anya kardeşim sen rahat ol.Al-i İmran 196-197 onlara yeter.
    Cevapla
  • Gürcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun!Kocası ölmeden önce suratı değişmiş ve morarmıştı.Elizabet'in de öyle herkese uzatmadığı o mübarek!!! eli kapkaraydı belliki Azrail a.s. ziyaretine gelmiş !
    Cevapla
  • YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da profesör olarak görev yapan Nijerya kökenli Uju Anya'yı attığı twitter mesajı ile gösterdiği medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Zulme karşı sesini korkmadan yükselten bu cesur profesöre adalet ve vicdan sahibi herkesin destek olması gerekir.
    Cevapla
  • YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da profesör olarak görev yapan Nijerya kökenli Uju Anya'yı attığı twitter mesajı ile gösterdiği medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Zulme karşı sesini korkmadan yükselten bu cesur profesöre adalet ve vicdan sahibi herkesin destek olması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü