Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü, arılara da söylendi

Yüzyıllar öncesine dayanan geleneğe göre; Buckingham Sarayı ve Clarence House arazisinde tutulan arı kovanları, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü hakkında bilgilendirildi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü, arılara da söylendi
Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü, arılara da söylendi
GİRİŞ 10.09.2022 16:06 GÜNCELLEME 10.09.2022 16:57
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında yaşamını yitirmesi sonrası İngiltere yas tutarken, yeni Kral 3. Charles'ın krallığı da ilan edildi. Son olarak Kraliyet arıcısı Jon Chapple, Kraliyet arılarının yanına giderek Kraliçe'nin öldüğünü ve yeni kralın 3. Charles olduğunu söyledi.

''ARILARA KRALİÇE'NİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ''

79 yaşındaki John Chapple, Kraliçe'nin ölüm haberini takiben Buckingham Sarayı ve Clarence House'a gitti. Chapple, on binlerce arıya ev sahipliği yapan kovanlara fiyonklar bağlı siyah kurdeleler yerleştirdi. Daha sonra arılara Kraliçe'nin öldüğünü ve bundan sonra yeni bir efendinin olacağını söyledi.

HÜKÜMDAR DEĞİŞİKLİĞİNİ SÖYLEMEMEK ARILARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

İngiltere dahil Avrupa'nın çoğu ülkesinde de uygulanan bu gelenek, yüzyıllara dayanıyor. Tam kökeni bilinmemekle Kelt mitolojisinde geldiği düşünülen bu gelenekte, Kraliyet arılarına hükümdar değişikliği söylenmezse; arıların bal üretmemesine, kovanı terk etmesine hatta ölmesine yol açtığına inanılıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46
  • Ecdad 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde böyle gelenek olsa ISLAM DÜSMANLARI milleti cahillikle-egitimsizlikle-bagnazlikla-yobazlikla saldirirlar... GAVURLAR! yapınca... örf ve adetlerine ne kadar bagli EGITIMLI millet olarak görülecektir :)
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahtiyla bahtiyla yaşadi gitti
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Arılar artik cenazeye katilip birde celenk gonderirler..
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bu kadar saçma birşey duymamıştım saçma olduğu kadarda komik valla.
    Cevapla
  • hacı topkır 1 yıl önce Şikayet Et
    komik koca kafir gebermiş arilara söylemiş ne kadar sacma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'