"Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm tarihini tutturdu" iddiası

Twitter'da bir kullanıcının 7 ay önce attığı bir tweette, Kraliçe 2. Elizabeth'in 8 Eylül 2022'de öleceğini yazdığı belirlendi. Ancak şahsın, daha önce defalarca benzer tweetler atıp doğru tarihi bilince diğerlerini sildiği kaydedildi.

GİRİŞ 09.09.2022 16:02 GÜNCELLEME 09.09.2022 16:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, dün öğleden sonra 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe'nin ölümü İngiliz halkını yasa boğarken, dünyadan da taziye mesajları yağdı.

Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti! Tahtın yeni sahibi Charles olduKraliçe Elizabeth hayatını kaybetti! Tahtın yeni sahibi Charles oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dünya liderlerinden Kraliçe II. Elizabeth için taziye mesajıCumhurbaşkanı Erdoğan ve Dünya liderlerinden Kraliçe II. Elizabeth için taziye mesajı

Erdoğan açıkladı: Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mı?Erdoğan açıkladı: Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mı?

"KRALİÇE ELİZABETH'İN ÖLECEĞİ TARİHİ TUTTURDU"

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm nedenine dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. İngiltere'de, 10 gün sürecek cenaze töreni için hazırlıklar başlatılırken, Twitter'da bir kullanıcının, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm tarihini 7 ay önceden bildiği iddia edildi.

"@aidemleoxide" adlı kullancının 4 Şubat 2022 tarihinde attığı tweette, "Kraliçe 2. Elizabeth 8 Eylül 2022'de ölecek" diye yazdığı görülüyor.

UYANIKLIK MI YAPTI?

Ancak çoğu sosyal medya kullanıcısı, söz konusu Twitter hesabının, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm tarihine ilişkin olarak daha önce defalarca mesaj attığını, tahmini tuttuktan sonra diğer tweetlerini silip kullanıcı adı ve fotoğrafını değiştirdiğini belirtti. Bazı kullanıcılar ise; şahsın hesabını kilitli olarak kullandığını, tahmini tutunca da hesabını herkese açtığını kaydetti.

2062 TAHMİNİ

Kendi adını kullanmadığı anlaşılan şahsın, 25 Mayıs'ta paylaştığı bir başka mesajı da yine sosyal medya kullanıcıları tarafından gündem yapılarak, "Bakalım bu da doğru tutacak mı?" diye soruldu.

"@aidemleoxide" adlı kullanıcının 25 Mayıs'taki paylaşımında, "17 Mart 2062'de yeryüzü tamamen alevler içinde kalacak" diye yazdığı görüldü.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • şakacı 1 yıl önce Şikayet Et
    ben bunun kesin öleceğini biliyordum ve öldü. hatta daha ileir gidiyorum cehenneme gitti.
    Cevapla
  • Cahil Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende görüyorum. Göremediğim kaçıncı katta olduğu...
    Cevapla
  • zafer42 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli Islam Türk Düsmanlari,Kahrolun Hepinizde
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    islam alemindeki cenaze ölünün bekletilmemesi yy lar öncesi soğuk hava depolarının olmadığı zamanlardaki özellikle çöl ikliminde ölünün çabuk bozularak kokması nedeniyledir kaldıki bundan 30-40 yıl önce hac kurbanları çölde kesilip hemen gömülürdü soğuk hava depoları olmadığından 30 dakkada kesilen kurban bozulduğu için ancak şimdi her şey farklı merasime gelince bizdeki büyük devlet adamlarınada bu uygulanır çünkü Dünyanın çoğu devlet adamı bu merasime ve milyonlar katılacaktır
    Cevapla
  • sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Mina'da gürül gürül soğuk hava tırları buz yaparken, hacıların kurbanları gömülüyordu. bunun sebebi vehhabilerin ehli sünnetin kestiği yenmez inancıdır, soğutamadıkları için değil.
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    ilahi nizam ve kainat kitabını okuduysa 2059 dan sonraki yok oluşu yazmıştır tabii bu arada 2010 dan sora küresel ısınmanın daha hızlı artarak devam edeceğinide yazmalıydı
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    LONDRA köprüsü yıkıldı MÜHÜRLÜ KADER mührü kırıldı. köprüde da büyük bir nuk patlatılacak şeklindeki okumlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu