İlk açıklama: 3. Charles'ın krallığı resmen ilan edildi

Annesi Kraliçe 2. Elizabeht'in ölümünün ardından tahtı devralan III. Charles'ın krallığı resmen ilan edildi.

GİRİŞ 10.09.2022 12:05 GÜNCELLEME 10.09.2022 14:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Annesi Kraliçe 2. Elizabeht'in ölümünün ardından tahtı devralan III. Charles için tören düzenlendi. Törenle, Prens Charles'ın krallığı resmen ilan edildi. 73 yaşında tahta çıkan Kral 3. Charles, 1917'ye kadar Saxe-Coburg ve Gotha adıyla bilinen Windsor hanedanının 6. hükümdarı oldu.

St James's Sarayı'nda 200 üst düzey ismin katılımıyla yapılan ilanla birlikte, "Tanrı Kraliçe'yi Korusun" sözü "Tanrı Kralı Korusun" olarak söylendi. Törende İngiltere'nin eski başbakanları da hazır bulundu.

Törende, İngiltere'nin eksi başbakanları da yer aldı.

Kral 3. Charles'ın oğlu ve varisi Prens William da Galler Prensi olarak babasının yerine geçti.

Törenden bir kare; soldan sağa: Prens William, Kral 3. Charles eşi Camilla ve İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss

KRAL 3. CHARLES'TAN İLK AÇIKLAMA

Kral ilan edildikten sonra yemin eden ve ilk açıklamasını yapan 3. Charles, "Bana geçen zorlu görevler, sorumluluklar var. Layık olmaya çalışacağım" dedi. Yaptığı konuşmada annesi Kraliçe 2. Elizabeth'i anan Kral 3. Charles, "Bana kalan mirasın büyüklüğünün farkındayım; barış, birlik ve refahı koruma konusundaki örneği takip edeceğim" diye konuştu.

PUTİN'DEN TEBRİK

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılmayacağını açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere'nin yeni kralı 3. Charles'ı tebrik etti:

"Tahta çıkmanız nedeniyle içten tebriklerimi kabul edin. Majestelerine başarı, iyi bir sağlık temenni ederim ve en iyi dileklerimi sunarım."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Dil surcmeleri cok olmustur. Kraliceden Krala prensten krala. Kral da biden den genc tam kilictardarogluyla akran. Cok is var kraliyette dag sokak vs. prens isimleri kral olarak degistirilecek. Kralice talimnameleri ictihatlari kral olarak imzalanacak. Krali milleti adina cok yogun imza atma ve baloya katilma poz verme calismalari bekliyor. Bu arada kral kralicenin olmesine sevindi mi yoksa beklenenin gerceklesmesi onu huzura mi eristirdi. Wilyim da babasi kadar beklicek mi. Bu arada tac giyme vatikanda mi olmus papa mi giydirmis taci kiliselere hilafete cok takilanlar bilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yeni krallarınoda en kısa zamanda yanına alsın Hatta müslümana zulum eden tüm inğiliz ırkını Allaha havale ediyorum neylerse güzel eyler
    Cevapla
  • Osman K A Y A 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine soylular, vefalılar bana soysuzları hatırlattı
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler de geçmişle bagimizi koparmak icin alfabemizi, dinimizi , değiştirmeye kalksın. yahu adama sormazlar mi rusya, çin kendi alfabelerini kullaniyorlar. ikiside bizden ileride. sorun alfabede mi egitim sisteminde mi?
    Cevapla
  • Hasan AĞA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar babada oğula anadan kıza yola devam ediyorlar desene durmak yola devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak