Kremlin: Putin ve Erdoğan, Semerkant'ta tahıl anlaşmasını konuşacak

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Semerkant'taki görüşmesi için hazırlıkların yapıldığını, taraflar Rus gıda ürünlerinin ihracatı da dahil tahıl anlaşmasını konuşacağını belirtti.

Kremlin: Putin ve Erdoğan, Semerkant'ta tahıl anlaşmasını konuşacak
Kremlin: Putin ve Erdoğan, Semerkant'ta tahıl anlaşmasını konuşacak
GİRİŞ 09.09.2022 13:13 GÜNCELLEME 09.09.2022 13:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

15-16 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant kentinde düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'nde yapılması beklenen Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında Kremlin'den açıklama geldi.

Putin'den 'Erdoğan'la görüşeceğim' mesajı: Ukrayna tahılı Batı ülkelerine gidiyorPutin'den "Erdoğan'la görüşeceğim" mesajı: Ukrayna tahılı Batı ülkelerine gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl sevkiyatı açıklaması: Putin rahatsız olmakta haklıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl sevkiyatı açıklaması: Putin rahatsız olmakta haklı

Erdoğan, Putin'e yapacağı teklifi ilk kez açıkladı! Yunanistan'a da gözdağı verdiErdoğan, Putin'e yapacağı teklifi ilk kez açıkladı! Yunanistan'a da gözdağı verdi

Peskov, "Semerkant'ta yapılmasını beklediğimiz Putin-Erdoğan görüşmesi, mümkün, gerekli ve halihazırda hazırlanıyor. Bu görüşmenin gerçekten de vakti geldi. İstanbul'daki tahıl anlaşmalarının uygulandığını görüyoruz. Bu uygulamanın yoksul ülkelere hiçbir fayda sağlamadığını, zira sadece iki geminin bu ülkelere gönderildiğini de görüyoruz" dedi.

Putin ve Erdoğan'ın ele alacağı ilk konunun elbette bu husus olduğunu kaydeden Peskov, Rus gıda ürünlerinin uluslararası piyasalara erişiminin de masada olacağını kaydetti.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Katiliyorum birde rusya türk vatandaşlarına niçin halen vize uyguluyor bu nasıl dost ülke
    Cevapla
  • demirci 1 yıl önce Şikayet Et
    ben şunu anlamıyorum veya kaçırıyorum. bizim ülke olarak rusya ile veya uyrayna ile sorunumuz yok aramız iyi, o zaman niçin uçaklarımızı hala oradan alamadık?
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan ambarlar doldu yer kalmadı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak