ABD'den Türkiye'ye savaş uçağı tehdidi: CAATSA'yı uygularız

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin, Rus yapımı savaş uçakları alması halinde "yeni CAATSA yaptırımlarına tabi tutulabileceğini" söyledi.

GİRİŞ 10.09.2022 17:49 GÜNCELLEME 11.09.2022 06:00
Bu Habere 734 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, F-16 savaş uçaklarının ABD'den tedarikine izin verilmemesi durumunda Türkiye'nin alternatif uçak arayışı içerisine yönelebileceğine ilişkin değerlendirmelerinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklamalar geldi.

Amerika'daki Yunan lobisi tarafından desteklenen Hellas Journal'e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin, Rus yapımı savaş uçakları alması halinde "yeni CAATSA yaptırımlarına tabi tutulabileceğini" savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-16 restiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-16 resti

ABD'li yetkili, Türkiye'nin köklü ve değerli bir NATO müttefiki olduğunu belirterek, "S-400 hava savunma sistemlerinin tedariki, tüm müttefiklerin Varşova'daki 2016 NATO Zirvesi'nde Rus teçhizatına bağımlılığı azaltma taahhütleriyle doğrudan çelişmektedir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözleri sonrası, NATO ile ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrıErdoğan'ın sözleri sonrası, NATO ile ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı

Yetkili, "Türkiye'yi ve ABD'nin tüm ortaklarını ve müttefiklerini, Rusya'ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan ek S-400 sistemleri de dahil olmak üzere gelecekte Rus silahlarını ve teçhizatlarını satın almaktan kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

Yetkili ayrıca, aksi taktirde CAATSA yaptırımlarının devreye gireceğine dikkat çekerek, "Bu tür tedarik işlemleri, ayrı ayrı ve halihazırda uygulananlara ek olarak CAATSA yaptırımlarına tabi olabilir" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 734
  • Abim 1 yıl önce Şikayet Et
    suriye girme pkk ya birsey yapma yunanistana dokunma savas ucaklarini F35 leri F16 lari verme savas ucaklarini baska ülkeden alma gelin ozaman bizi yok edin
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    abd den uçak almak ahmaklıktır istese sizin uçagınızı yerinden kaldırmaz soruyorum şimdi alırsak eğer bu uçakları uçurabilecekmiyiz halbuki hepimizde biliyor yunanistan için bile kalksa abd kilitleyebilir
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Şangay birliği stratejik asgeri birliğe çevirmenin tam zamanı..
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    sana kim inanır ipli meral hanım inanır
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın sahte kabadayısı abd, biz 80 milyon savaşa hazırız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık