Erdoğan'ın sözleri sonrası, NATO ile ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Yunanistan ve Türkiye'nin aralarındaki gerilimi azaltmak için diyalog kurması gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın sözleri sonrası, NATO ile ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı
Erdoğan'ın sözleri sonrası, NATO ile ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı
GİRİŞ 10.09.2022 09:24 GÜNCELLEME 10.09.2022 09:29
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı!Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı!

ABD, Yunanistan’ın Türk F-16’larına S-300 ile kilit atmasına karşı sessizABD, Yunanistan’ın Türk F-16’larına S-300 ile kilit atmasına karşı sessiz

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine Yunanistan'dan cevapErdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet ettiErdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet etti

Miçotakis'ten, Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine cevapMiçotakis'ten, Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine cevap

Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözleriyle ilgili ABD'den ilk açıklamaErdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözleriyle ilgili ABD'den ilk açıklama

NATO VE ABD'DEN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, NATO'nun Brüksel'deki karargahında ortak basın toplantısı düzenledi.

DİYALOG MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamaları sorulurken, NATO Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye ve Yunanistan, NATO'ya farklı alanlarda katkı sağlayan çok değerli iki müttefik. Aralarındaki herhangi bir sorun elbette ki diplomatik yollarla çözülmelidir. Türkiye ve Yunanistan arasında herhangi bir tehlikeli durumu engellemek için gerginliği düşürme mekanizması kurulmuştu. Ve bu daha önce kullanılmıştı." dedi.

Anthony Blinken ise, Atina ve Ankara'nın Washington'ın iki önemli müttefiki olduğunu söyleyerek, her iki tarafı da "diyalog yoluyla yapıcı bir yol" izlemeye çağırdı:

"Geçmişte bunu yaptılar ve gelecekte de yapabilirler."

S-300 TACİZİNE SESSİZ KALDILAR

Hem Stoltenberg'in hem de Blinken'ın, Türk uçaklarına S-300'le yapılan tacize değinmemesi dikkat çekti.

"EK S-400 ALIMI EK CAATSA YAPTIRIMI DEMEK"

Öte yandan, Hellas Journal'e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Türkiye, değerli bir NATO üyesidir. Ancak S-400 satın alınması, 2016 NATO zirvesinde müttefikler tarafından verilen tüm taahhütlere aykırı. Ek S-400 alımı, ek CAATSA yaptırımlarına neden olur" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 126
  • Doğanay karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD adalara üst kuracak Avrupa yunani desteliyecek Fransa savaş jetlerini verecek Yunan devamlı Türkiye'yi taciz edecek sonrada kalkıp NATO ve Amerika gerginliğe bir son verilmesi gerektiğini söylüyor Vaybe ne güzel dünya
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kaşınan , ABD 'dir . CAATSA yaptırımı uygulamak , diğer Batı ittifakı devletlerini , benzer yaptırımları uygulamaya kışkırtmak için bahane arıyor . Bu süreç böyle giderse , Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak için toplantı düzenleyecekler .
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapın yapın konuşmayın
    Cevapla
  • muģla 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer batılı diye bir şey kalmayacak kökünü kurutucaksın
    Cevapla
  • kayra75 1 yıl önce Şikayet Et
    abd tam bir palyaço şeytan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti