Irak'ta tur minibüsü tırla çarpıştı: 11 ölü, 30 yaralı

Irak'ın Babil eyaletinde, Erbain törenleri için yola çıkan İranlıları taşıyan minibüsün karıştığı trafik kazasında en az 11 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 11.09.2022 13:35 GÜNCELLEME 11.09.2022 18:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, Kirmanşah Kızılay Kurumu Başkan Yardımcısı Tahir Durudi olayla ilgili bilgi verdi.

Durudi, "Irak'ın Babil eyaletinde yolcu minibüsü ile tırın çarpışmasının ardından minibüsteki tüpün patlaması sonucu aracın alev aldığı kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı." dedi.

Kirmanşah Kızılay Kurumu Başkan Yardımcısı Durudi, hayatını kaybedenlerden kaçının İranlı olduğuna dair bilgi vermezken, yaralıların Irak'taki hastanelere kaldırıldığını kaydetti. 

KERBELA TÖRENLERİNE GİDİYORLARDI

İranlı hacıların Irak'ın Necef ve Kerbela kentlerinde Hz. Hüseyin'in vefatı sebebiyle düzenlenen Erbain törenlerine katılmak üzere yolda olduğu öğrenildi.

KAYNAK: HABER7, AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Ali Coşman 1 yıl önce Şikayet Et
    İran da kaza yapmayın suçlu siz olursunuz sen gelmeseydin kaza olmazdı diyorlar bütün suçu size yüklerler Bizim dostumuz değiller hiç bir zamanda olmadılar İran kötülüğün fitnenin ülkesi iyiliğimizi bilmez hep karşımızda dırlar Suriye de Düşmanız pkk ile beraberler
    Cevapla
  • sakarya'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    tur otobüsümü ırak ta ne tur u yaav
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık