Rusya, Güney Kıbrıs'a Müslüman büyükelçi atadı

Rusya; Güney Kıbrıs'a, Eski İnguşetya Cumhurbaşkanı olan Murat Zyazikov'u atadı. Rum medyası, Müslüman büyükelçinin ataması için, "Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a karşı iyi niyet adımı" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 14.09.2022 15:57 GÜNCELLEME 16.09.2022 08:47
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Rusya'nın yeni Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçisi Murat Zyazikov oldu. Moskova, bu sürpriz atamayla Rum tarafını epey bir şaşırttı.

"KKTC'YE YÖNELİK YENİ AÇILIMLAR OLABİLİR"

Rum medyası, "Zyazikov'un Müslüman olduğunu ve KKTC'de güçlendirilmiş bir statüye sahip olacağını" yazdı. Politis gazetesi, "Moskova'nın KKTC'ye yönelik açılımlarına ilişkin yeni olgular yaratabileceğini" belirtti.

"ERDOĞAN VE TATAR'A PUTİN'DEN BİR HEDİYE"

Rum ve Yunan medyasında çıkan başka haberlerde, "Rusya'nın Müslüman bir büyükelçi atayarak Kıbrıs konusunda Yunan-Rum tezleri aleyhinde girişimlerde bulunabileceğini" iddia edildi.

Müslüman büyükelçinin ataması için, "Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a karşı iyi niyet adımı" ifadesi kullanıldı.

KİMLİĞİNE VURGU YAPILDI

Rum medyası, 65 yaşındaki Murat Zyazikov'un Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde Rusya gizli servisi KGB'de görev yaptığını belirtti. SSCB dağıldıktan sonra, 2002-2008 yılları arasında İnguşetya Özerk Cumhuriyeti'ne başkanlık yaptığını yazdı.

Zyazikov'un atanmasının, Rum Yönetimi tarafında sürprize neden olduğunu ancak bunun nedeninin, gizli serviste görev yapması değil Sünni Müslüman kimliğiyle alakalı olduğu yazıldı. Rum medyası; Zyazikov tercihinin, Dışişleri Bakanlığı'yla herhangi bir bağlantısının olmadığını, tamamıyla siyasi ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in kendisine ait bir karar olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 95
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıra şimdi bizde show zamanı izle.ve gör
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    kgb ajanı
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Abd'den daha güvenilir bir devlet lafı yanlış anlamayın ama öyle yani şimdi diyecekler yavurdan dost olmaz vs diye ben zeten dost vs demiyorum ama güvenilir ya en azından iki yüzlü batıdan daha iyi.
    Cevapla
  • Simu 1 yıl önce Şikayet Et
    AB üyeliğilik başvurusu yapacağınıza, NATO ya üye olacağınıza Rusya ile birlikte olun, Rusya Çin Türkiye dünyaya meydan okur
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çin ve Kafkas TURK,peri birlikte olmalı bencede
    Cevapla
  • Talha 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaş yazılan söylenen yapılan her şeye bir kulp takıp eleştrmek zorunda değilsiniz yaa... yahu rumlar ortadoks, ruslarda ortadoks putin musluman birini atıyor kktc deki kardeşlerimiz musluman, atanan da musluman... musluman muslumanın kardeşidir... habere eleştiri yapanlar belki siz kardeşlik hukukuna riayet etmiyor olabilirsiniz
    Cevapla
  • Oğuz Kağan 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha anlamlı bir hamle değil mi ?? Rumlar kudurmuşlardır,ayrıca KKTC'ye uçak seferleri organize edeceklerini açıkladılar ruslar....Putin müslüman olursa artık varsın gerisini dünya düşünsün :))))
    Cevapla
  • mahmut yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    kktc değil güney kıbrısa atama yapıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak