Sürpriz iddia: Rusya, KKTC'ye direkt uçuşlara başlayabilir

ABD, Rusya'ya yönelik yaptırımlarının mükafatı olarak Rum yönetimine uyguladığı silah ambargosonu kaldırdı. Habertürk yazarı Güntay Şimşek, bu karara tepki duyan Moskova'nın KKTC ile yakınlaşacağını iddia etti.

Sürpriz iddia: Rusya, KKTC'ye direkt uçuşlara başlayabilir
Sürpriz iddia: Rusya, KKTC'ye direkt uçuşlara başlayabilir
GİRİŞ 19.09.2022 10:25 GÜNCELLEME 19.09.2022 10:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, Rusya'nın ABD'nin kararına duyduğu tepkiye yönelik, Washington ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne karşı bir yanıt verme hazırlığında olduğunu, önemli kaynaklardan; KKTC ile yakınlaşacağı ve ilk gösterge olarak da direkt uçuşlara yeşil ışık yakacağını öğrendiğini yazdı.

Türkiye'den tepki: ABD, Güney Kıbrıs'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırdıTürkiye'den tepki: ABD, Güney Kıbrıs'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı

Rusya, Güney Kıbrıs'a Müslüman büyükelçi atadıRusya, Güney Kıbrıs'a Müslüman büyükelçi atadı

İşte Güntay Şimşek’in yazısından o bölüm:

"ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) uyguladığı silah ambargosunu Rusya'ya yönelik yaptırımları yerine getirdiği gerekçesiyle bir yıllığına kaldırmasının ilginç yansımaları olacak gibi. Mesela Rusya'nın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelik bakış açısını değiştirerek, isteyen havayollarına direkt uçuş izni vermek hazırlık yaptığı belirtiliyor.

ABD, GKRY'nin kara para aklama ile mücadelede düzenlemeler yapması ve bunu denetleme konusundaki reformları uygulama çabaları sonrasında, Rus savaş gemilerinin yakıt ikmali ve hizmet için limanlarına girişini engellemek için gerekli adımları attığı için silah ambargosunu kaldırdı. ABD'nin görünen gerekçesi bu. Arka planda başka ne tür hesaplar zamanla ortaya çıkacak. Ancak Rusya’nın da bu karara tepki olarak KKTC ile yakınlaşacağı ve ilk gösterge olarak da direkt uçuşlara yeşil ışık yakacağını önemli kaynaklardan öğrendim. Ancak KKTC-Rusya arasında direkt uçuşlarda Batı'nın ambargosuna takılmamak için özel durumlar gerekiyor."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Güney kıbrıs tan paraylada olsa toprak satmayın kiralayın kıbıshalkı dahi hollanda bunu yapıyor biz niye yspmıyoruz
    Cevapla
  • dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya KKTC yi tanıması gerek. BM yapılan tahıl anlaşmasından türkiyede çekilmeli herkes ne hali varsa görsün. Biz onlara iyilik yapalım onlar herzaman kötülük yapıyor
    Cevapla
  • elma 1 yıl önce Şikayet Et
    bence artık fransa ingiltere amerika ve avrupa bir yana çin rusya türkiye ve iran da bir yana yani doğu ve batı savaşmalı yeni bir dünya düzeni kurulmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor