Avrupa'nın en büyük ekonomisi zorda: Almanya'yı zor yıllar bekliyor

Almanya’da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi 'Almanya'yı zor yıllar bekliyor' kapağıyla gündem oldu.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi zorda: Almanya'yı zor yıllar bekliyor
Avrupa'nın en büyük ekonomisi zorda: Almanya'yı zor yıllar bekliyor
GİRİŞ 18.09.2022 03:49 GÜNCELLEME 18.09.2022 03:54
Bu Habere 212 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, enflasyon, gıda ve enerji kriziyle karşı karşıya. Rusya'nın Batı'nın uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak Avrupa'ya giden gazı büyük oranda kesmesi ile başlayan enerji krizi devam ediyor.

Avrupa Birliği'nin aldığı tasarruf planı kapsamında ülkeler enerji kullanımını düşürmeye çalışırken Avrupa'nın en büyük ekonomisi ve en kalabalık nüfusu olan Almanya'da bu kış milyonlarca evin soğukta kalmasından endişe ediliyor.

Almanya’da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi yaşanan krizi kapağına taşıyarak "Almanya'yı zor yıllar bekliyor" başlığını attı.

İşte Der Spiegel'in o kapağı:

"ALMANYA RESESYONUN EŞİĞİNDE"

Kış aylarının yaklaşması ile gaz ihtiyacında yaşanacak artış ve enerji fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeni ile çöküş riski ile karşı karşıya kalan Almanya'da iflas endişeleri artmaya başladı.

Münih merkezli Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) verilerine göre, Alman ekonomisi temmuz ayında kötüleşti. Ifo Başkanı Clemens Fuest, “Almanya resesyonun eşiğinde. Yüksek enerji fiyatları ve gaz kıtlığı tehdidi ekonomiyi olumsuz etkiliyor” dedi.

ENFLASYONDA REKOR BEKLENTİ

Ekonomistler ülkede yüksek enflasyon durumunda herhangi bir gevşeme ise beklemiyor.

Elektrik ve gaz fiyatları daha uzun bir süre yüksek kalırsa enflasyonun bu yılki rekor seviyedeki yüzde 8'den 2023'te yüzde 8,7'ye yükselmesinin muhtemel olduğunu kaydeden ekonomistler, bunun nedeni olarak da elektrik ve gaz piyasa fiyatlarının tüketicilere gecikmeli olarak ulaşmasını gösteriyor.

Öte yandan ülkede enerji maliyetlerindeki artış, enflasyonu yukarı yönlü körüklerken, hane halkı ve şirketler üzerinde de baskıyı artırıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 212
  • Gürbetci Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    320€ verdigim gas parasi suan 730€ oldu aylik olarak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlara birşey olmaz biz kendimize bakalım
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    ab dağılacak abd bunu istiyor. fransa almanya saf dışı kalacak.digerlerinden haraç kesilecek. yani avro kaldırılıp dolar dünyada tek olacak.fransiz franki ve mark yeniden sahnelere dönecek
    Cevapla
  • Kartal spiger 1 yıl önce Şikayet Et
    Etin kilosu 8 €’dan 20€’ya çıktı. Birçok şey 3-4 kat arttı. Bizde yüzde 80 enflasyon’a inanmayanlar onların resmi açıkladığını yüzde 8-9’a inanıyor. Ayrıca bizde enflasyon oranında zam veriliyor. Onlarda zam da yok. İşçi emeklisi yaklaşık 1.000€ maaş alıyor. Anca kiraya yeter. Euro tl’den yüksekmişmiş muhabbetini yapanları görünce şaşırıyorum. Adamların parası bize göre yüksek ama giderleri daha yüksek. Bize göre avantajlı aldıkları eşyalar(araba gibi) yok değil. Ama onlar için herşey günlük gülistanlık değil.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonu yüzde 8. 0 olan Almanyanın, enflasyon 8.7 olursa krize girecekmiş, buna inanan var mı acaba.?
    Cevapla
  • Kastamonu 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonun yüzde 8 olduğuna inanan var mı. Yüzde elli enflasyon var Almanya'da. Yabancıya inançta bir numarasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı