Toplam sayı 3 bin 347 oldu! SpaceX 54 Starlink uydusu daha fırlattı

SpaceX’in Falcon 9 roketi 54 Starlink uydusunu daha Alçak Dünya Yörüngesi'ne gönderdi.

GİRİŞ 19.09.2022 12:59 GÜNCELLEME 19.09.2022 13:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, 5 günlük gecikmenin ardından 54 Starlink uydusunu daha Falcon 9 roketi ile Alçak Dünya Yörüngesi'ne (LEO) fırlattı.

Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılan Falcon 9 roketi 54 Starlink uydusunu başarıyla LEO'ya ulaştırdı.

Falcon 9 roketinin üst bölümünün kalkıştan yaklaşık 15 dakika sonra Starlink uydularını yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı öğrenildi.

Güneş patlamasıyla 38 Starlink uydusu yok oldu! Elon Musk milyonlarca dolar zarar ettiGüneş patlamasıyla 38 Starlink uydusu yok oldu! Elon Musk milyonlarca dolar zarar etti

SpaceX, Starlink'in Türkiye'de hizmet vermeye başlayacağı tarihi ertelediSpaceX, Starlink'in Türkiye'de hizmet vermeye başlayacağı tarihi erteledi

Son uçuş, SpaceX’in 180. fırlatması olarak kayıtlara geçerken, 2022 yılında tamamlanan görev sayısı da 42’ye ulaştı.

Geçtiğimiz hafa yapılması planlanan fırlatma geçtiğimiz Salı gününden itibaren 5 gün boyunca olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmişti.

Starlink, SpaceX'in uydu ile yüksek hızlı internet sunmak için oluşturduğu takımyıldızıdır. Şirket şu ana kadar son fırlatmayla birlikte 3 bin 347 uyduyu yörüngeye yerleştirdi. SpaceX, hemen hemen her hafta ve bazen bundan daha sık gerçekleşen fırlatmalarla takımyıldızını hızla genişletiyor.

SpaceX, toplamda 12 bin Starlink uydusu fırlatma iznine sahip. Şirket uzun bir süredir izin verilen uydusu sayısını 30 bine çıkartan başvurunun onaylanmasını bekliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Servet, makam, şöhret.. 3 metre bez ile herkesin adresi aynı. Gerisi hikaye. Kraliçeyi de böcekler yiyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti