Sırp lider süre verdi: Sınırlar değişecek, büyük çatışmalar çıkacak!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic yaptığı açıklamada, bir veya iki ay içinde dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş büyüklükte bir çatışmaya girebileceğini söyledi.

Sırp lider süre verdi: Sınırlar değişecek, büyük çatışmalar çıkacak!
Sırp lider süre verdi: Sınırlar değişecek, büyük çatışmalar çıkacak!
GİRİŞ 20.09.2022 23:38 GÜNCELLEME 21.09.2022 00:39
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ülkesinde yaptığı açıklamalarda dünya genelinde yakın zamanda büyük çatışmaların çıkacağını ve bu çatışmaların İkinci Dünya Savaşı sonrası bir ilk olacağının altını çizdi. Vucic ayrıca çok sayıda bölgede sınırların da değişeceğini belirtti.

BÜYÜK BİR SAVAŞ YAŞANABİLİR

Sırp kamu yayıncısı Sırbistan Radyo Televizyonu'na verdiği röportajda Vuciç, Ukrayna'daki ihtilaf nedeniyle büyük bir savaşın yaşanabileceğinin altını çizdi.

SINIRLAR DEĞİŞECEK

Vucic "Özel bir askeri operasyon aşamasından itibaren büyük bir savaşa yaklaştığımızı varsayıyorum. Asıl soru şu ki, sınırlar nerede olacak" dedi.

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Vucic, Rusya ve Çin'in Batı ile ilişkilerinde daha fazla komplikasyon beklediğini söyledi.

İLİŞKİLER KARMAŞIK HALE GELECEK

Vucic ayrıca "Önümüzdeki dönemde göreceğimiz her şey Batı ile Rusya ve Batı ile Çin arasındaki ilişkileri daha da karmaşık hale getirmesini bekliyorum" dedi.

KOSOVA-SIRBİSTAN GERGİNLİĞİ

Kosova'da yaşayan Sırplar dahil, herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğu getirileceğinin bildirilmesine, Kosova'daki Sırplar tepki göstererek ülkenin kuzeyindeki sınır geçişlerini kapatmıştı ve temmuz sonunda ülkede gerilim artmıştı.

Kosova hükümeti, Sırbistan ile olan sınır kapılarına giden yollara konulan tüm barikatların kaldırılmasının ardından krize neden olan uygulamayı 1 Eylül'e erteleme kararı almıştı.

Gerilimin artması üzerine Kosova Başbakanı Kurti, Kosova ile Sırbistan arasında yeni bir çatışma riskinin yüksek olduğunu söylemiş, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de Kosova yönetiminin Sırpların yaşadığı ülkenin kuzeyine saldırmayı planladığını iddia etmişti.

Sırbistan, 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak görüyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 51
  • Köyün Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kargaşanın sonu hayra alamet değil!
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    sınırlar dunya savaşı olursa degişir.yoksa değişmez. mesela küçük ülkeler lokma olur.büyükler parçalanır.avrupa ikiye ayrılır batı abd nin kontrolune dogu rusya kontrolünde. asya çin ve hindistan ufak ulkeleri yutar.arab yarimadasi suud ve bae nin kontrolunde israil suriyeye girer.
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya büyük yanlış yaptı, fena kaybediyor.. bu tuzağa düşmemesi lazımdı
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin sözü geçtiği sürece dünya hergün daha kötüye gidecek.
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir dünya harbi isteyenler tabiki nükleer bombaları olanların isteyeceği bir durumdur .Olası bir savaşın sonucunu belirleyecek olan nükleer silâhlardır.Rusya 1. Sırada Amerika 2 sırada Avrupa 3 Çin 4. Sirada ve israil geliyor arkasından pakistan ve hindistanda ve kuzey kore nükleer silahı olan diğer ülkeler. Bu durumda sınırlar degisecekse o vakit sinirlar şuan için bu yinde değişir demektir.Savas çığırtkanlığı yapanlar demek ki bu sınırlardan herhangi birine katılma istek ve arzusunda olanlardır.Dunya harbinde mutlaka kullanılacaktır nükleerler.Hava savunma sistemlerinin % 100 başarı sağlamadığını bilmeniz gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti