California, doğalgazlı ısıtıcıları ve fırınları yasakladı

California, 2030 yılına kadar eyalet genelinde doğalgazlı ısıtma cihazlarının kullanımını aşamalı olarak durdurmayı planlayan öneriyi kabul etti.

California, doğalgazlı ısıtıcıları ve fırınları yasakladı
California, doğalgazlı ısıtıcıları ve fırınları yasakladı
GİRİŞ 24.09.2022 21:58 GÜNCELLEME 24.09.2022 21:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

California Hava Kaynakları Kurulu (CARB) tarafından kabul edilen öneriyle, eyalet doğalgazlı ısıtıcıları ve fırınları yasaklayan ilk yönetim oldu.

Oybirliğiyle alınan kararla, 2030 yılına kadar dış mekan ısıtıcısı ve su ısıtıcısı cihazlarının satışının aşamalı olarak durdurulması hedefleniyor.

CARB Başkanı Liane Randolph yaptığı açıklamada, "Bu strateji tüm Californialılar için havayı temizleyecek, aynı zamanda daha yüksek düzeyde kalıcı hava kirliliği yaşayan birçok düşük gelirli ve dezavantajlı toplulukta emisyonların azalmasına yardımcı olacak" dedi.

California'daki konut ve ticari binalar, eyaletin doğalgaz yanmasından kaynaklanan toplam nitrojen oksit emisyonlarının yaklaşık yüzde beşini oluşturuyor.

Ayrıca, alan ve su ısıtma, bina ile ilgili tüm doğalgaz talebinin yaklaşık yüzde 90'ına denk geliyor.

Doğalgaz yakıldığında, petrol veya kömürden daha az karbondioksit yayıyor.

Bununla birlikte, doğalgaz sızıntıları, kanserle bağlantılı çeşitli seviyelerde uçucu kimyasallar içerdiğinden ev sahipleri için sağlık riskleri oluşturuyor.

Temiz enerjiye geçişe odaklanan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan RMI'de kıdemli bir ortak olan Leah Louis-Prescott, Bloomberg'e “Bunun bir domino etkisinin başlangıcı olmasından ve diğer eyaletlerin California'nın liderliğini izleyeceğinden gerçekten umutluyuz” dedi. 

Elektrik merkezli ısınma öne çıkacak

Yeni düzenlemeler, yeni ve mevcut evleri elektriklendirmek için satılan ısı pompası teknolojilerinin benimsenmesine dayanacak.

Teklif gaz sobalarını içermese de, eyaletteki bazı şehirler ve kasabalar şu anda yeni binalarda gaz sobası kullanımını yasaklıyor.

California Kamu Hizmetleri Komisyonu da geçen hafta yeni doğalgaz bağlantıları için sübvansiyonları kaldırdı ve bunu yapan ilk eyalet oldu.

Hareket, sera gazı emisyonlarını azaltmaya ve tüketiciler için elektrik faturalarını düşürmeye yardımcı olacak.

Randolph, devletin ozon standardına ulaşma yolundaki adımlarını övdü, ancak hedefe ulaşmak için daha fazla federal eyleme ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

KAYNAK: THE HİLL
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kureselcilerin karbon ayak izini çıkardıklarından beri bazı devletler kafayı yedi.peki kışın gunes panelleri elektrik üretecek mi? Ayrıca sifir karbon diyor ya, gunes panelleri yapılırken hiç doğa kirletilmiş mu? Yani kendiliğinden oluşmuyor. Herhalde bazıları ağaçta yetiştiğini sanıyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı