Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya tarafından Ukrayna topraklarında düzenlenen sözde referandumlara değinerek, “Rusya tarafından düzenlenen sahte referandumların hiçbir meşruiyeti yoktur” dedi.

GİRİŞ 27.09.2022 21:47 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:50
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’ta Rusya’ya katılım için düzenlediği sözde referandumunda resmi olmayan sonuçlarına göre halk Rusya’ya katılımı desteklerken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, söz konusu referandumların geçerliliği olmadığını ifade etti.

Stoltenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğünü belirterek, “NATO müttefiklerinin Ukrayna’nın egemenliğine ve meşru müdafaa hakkına verdiği desteğin sarsılmaz olduğunu açıkça belirttim. Rusya tarafından düzenlenen sahte referandumların hiçbir meşruiyeti yoktur ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu topraklar Ukrayna’nındır” dedi.

REFERANDUM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sandık çıkış anketlerine göre, Zaporijya'da yüzde 97,74, Donetsk ve Luhansk'ta yüzde 97, Herson bölgesinde ise yüzde 87 oranında oy kullananlar Rusya'ya katılımı destekledi.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 111
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ab-abd'nin çıkarlarını savunan NATO artık TÜRKİYE'YE açıkça düşmanlık yapmakta...........
    Cevapla
  • Vezir bakırcı 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın düşmanlığını natonun dostluğuna tercih ederim
    Cevapla
  • Mrtek 1 yıl önce Şikayet Et
    Söylediğin 2 şeyde aynı güzel kardeşim
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani sizin istediginiz gibimi olacakti. Adam aldi alacagi i siz iterkabul etmeyin sizde pek hakli sayilmassiniz.
    Cevapla
  • Atom 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato denilen yapı şirket olan ve sadece para kazanmanın her türlü yolunu hile ve desiselerle açan ülkelerde ölen yitip giden hayatları hiç umursamayan abd nin çıkarlarını korumaktan başka hic gayesi olmayan bir yapıdır ve Türkiyeye zarardan başka hiç bir somut yardımı olmamıştır. Defalarca bunu test ettik bence şangay iş birliği örgütü bizim için daha iyi gelecek vaad ediyor. Amerikanın ve batının sahte müttefikliklerini hatta alttan alttan düşmanlıklarına katlanmak zorunda değiliz yeter artık....
    Cevapla
  • Deniz haca'cı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolay degil oyle ben sangay isbirligi orgutune geciyorum demek senin tum askeri alt yapin nato standartlarında tarafini degistirdigin zaman o amerika sana sattigi hava araclarina bi civata bile vermez ayrica tek sebepte bu degil
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ATOM'un yazdıklarına baştan sonuna kadar katılyorumTürkiye halkı adına
    Cevapla
  • Ensar 1 yıl önce Şikayet Et
    terörist devletler toplulugu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu