Zelenski: Putin referandum sonuçlarını tanırsa konuşacak bir şeyimiz kalmaz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerindeki referandumlara ilişkin konuştu.

Zelenski: Putin referandum sonuçlarını tanırsa konuşacak bir şeyimiz kalmaz
Zelenski: Putin referandum sonuçlarını tanırsa konuşacak bir şeyimiz kalmaz
GİRİŞ 28.09.2022 10:08 GÜNCELLEME 28.09.2022 10:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Birlemiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Ukrayna konulu toplantıya çevrimiçi bağlantı yoluyla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın; Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk'taki sözde referandum sonuçlarını tanıması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşacak bir şeyinin kalmayacağını söyledi.

Zelenski, BMGK'da konuşurken

"PUTİN'LE KONUŞACAK BİR ŞEY KALMAZ"

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk'ta Rusya'ya katılım için düzenlediği sözde referandumlara değinen Zelenski, referandumları Kırım'ın ilhak edilmesi sürecine benzeterek, "Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. İlhak, onu tüm insanlığa karşı getiren harekettir. Artık dünyanın her ülkesinden böyle bir mesaja ihtiyaç var" dedi.

Zelenski'nin konuşmasnını takip eden Rus temsilci

"HAREKETE GEÇECEĞİZ"

Birleşmiş Milletler tüzüğünü ve halkların bir arada yaşamasının temel ilkelerini tanıdıklarını kaydeden Zelenski; Ukrayna, Avrupa ve dünyadaki normal yaşamı korumak için hareket etmeye devam edeceklerini belirterek, "Herson ve Zaporijya bölgelerinde, Donbas'ta ve Harkiv bölgesinin şu anda işgal altındaki bölgelerinde ve Kırım'da halkımızı korumak için harekete geçeceğiz" dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Angara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde iç savaş olsa hdpkk lılarda bizi ermenilere satar. nokta
    Cevapla
  • Sahibikelam 1 yıl önce Şikayet Et
    "Küstüm oynamıyorum."
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin seferberlik diye referandum için gözdağı vermiş demekki insanlarda belliki korkmuş evet demiş inşallah Yüce Allah’ta Putin i korkutur
    Cevapla
  • yok 1 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir şey yok , ordaki halkın ekserisi Rus yanlısı zaten, seve seve geçtiler, tiyatrocu zelenziki bence artık tiyatro sahnelerine dönmeli. baya bi malzeme çıktı ne de olsa.
    Cevapla
  • sefik sefik 1 yıl önce Şikayet Et
    putin evsiz kaldı eyvahh
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olun beter seni ve milletini bu hale getirmeye sen piyonluk yapiyorsun alacak yenilecegini bile bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor