İran, Irak'taki karargahları İHA ve füzelerle havaya uçurdu! O anlar paylaşıldı...

İran, Irak'ın Erbil kentine bağlı Köysancak bölgesindeki İKDP örgütüne ait karargahların füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduğunu duyurdu. Bölge sakini bir kadın, vurulan bölgeden uzaklaştı.

GİRİŞ 28.09.2022 15:42 GÜNCELLEME 28.09.2022 16:50
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İran, Irak'ın Erbil kentine bağlı Köysancak bölgesindeki İKDP örgütüne ait karargahların füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduğunu duyurdu. Bölge sakini bir kadın, vurulan bölgeden uzaklaştı.

İran devlet televizyonunun haberinde, "Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki ayrılıkçı teröristlerin çok sayıda karargahını füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef aldı" ifadelerine yer verildi.


Haberde askeri yetkililerin saldırıya ilişkin bilgilendirme yapacağı aktarıldı.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise Komele, İKDP ve PAK örgütlerinin Irak'ın kuzeyindeki ana karargahlarının Devrim Muhafızları Ordusuna ait füzelerin yanı sıra silahlı ve kamikaze İHA'larıyla vurulduğunu duyurdu.

KOMALE VE İKDP'NİN AÇIKLAMALARI

Komele Partisi Genel Sekreteri Abdullah Muhtedi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Süleymaniye'deki karargahlarına İran ordusuna ait İHA'lar tarafından saldırı düzenlendiğini aktardı.

İran Kürdistan Demokratik Partisi (İKDP) Başkanı Hüseyin Yadzan ise basına yaptığı açıklamada, Kerkük'e bağlı Altunköprü nahiyesi ve Erbil'e bağlı Koysancak bölgesindeki karargahlarının saldırıya uğradığını söyledi.

Yadzan, Altunköprü nahiyesi yakınındaki karargahlarına düzenlenen saldırıda yaralılar olduğunu ifade etti.

SON BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Bu, Irak'ın kuzeyindeki Tahran yönetimi karşıtı örgütlerin merkezlerine son bir haftada üçüncü saldırı oldu.

İran 24 Eylül'de Komele ve İKDP'nin Irak'ın kuzeyindeki merkezlerini topçu atışlarıyla vurmuştu. Devrim Muhafızları Ordusu, ülkede Mahsa Emini'nin ölümü üzerine başlayan protestolar devam ederken Komele ve İKDP'yi kaos çıkarmak amacıyla sınır bölgelerine silahlı gruplar ve çok miktarda silah göndermekle suçlamıştı. İran, önceki gün de söz konusu grupların mevzilerine saldırı düzenlemişti.

İran tarafından "terör örgütü" kabul edilen Komele, İKDP ve PAK, yıllardır Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) kontrolünde yer alan bölgelerdeki kamplarda barınıyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    artık net konuşmak lazım bu kripto yahudilerin kendi aralarındaki savaştır Reis öyle bir oyun planı kurduki birbirine düştüler çok şükür artık doğru anlamak ve anlatmak lazım tarih yalan söylemez 2. kiros denen pers kraldan sonra şuan müslüman sandığımız kürt ve perslerin yüzde 90 ı yahudilerle kırma olmuşlardır artık tarihi gerçekleri konuşmak lazım kanınız bozuksa ne olursanız olun iman etmek zordur artık konuşma zamanı Akparti ile aşacağız inşallah
    Cevapla
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ehl-i sünnet olmayanın, sapık veya kâfir olduğu, Bahr, Hindiyye ve El-Besairde yazılıdır.
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Nebi! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihat et, mücadele et, onlara karşı sert ol, onların geleceği cehennemdir, ne kötü gelecektir.”[TahrimSuresi 9]
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzelde bu alçak çukur münafık iran biz pkk itlerini bombalarken niye böğürüyorlar
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanlarinda yahudi kani var herikiside bozuk yesinler birbirini turkiye ne cekti sizin hainlerden geberin yokolun yahudi bozuntulari
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    evet ne yazıkki fars (acem) ve kürtlerin kanında büyük koros tabir edilen adamından döneminden beri yahudi kanı var bunu artık teslim etmek lazım zalimle zalimin savaşı buna kolaylaştırmacı olmalıyız yesinler bibiriniz islam Ümmetinde ne yazık TÜRK'ten başka hiçbir sağlam kavim yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı