Paşinyan'ın iddialarına yalanlama

Ermenistan Başbakanı Paşinyan tarafından "Azerbaycan'ın saldırısı sonucu 3 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiği ve Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarına saldırdığına" dair açıklamaya, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Paşinyan'ın iddialarına yalanlama
Paşinyan'ın iddialarına yalanlama
GİRİŞ 29.09.2022 17:51 GÜNCELLEME 29.09.2022 17:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından sosyal medya üzerinden dün yapılan "Azerbaycan'ın saldırısı sonucu 3 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiği ve Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarına saldırdığına" dair açıklamaya Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi:

"Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın, 28 Eylül 2022'de Azerbaycan tarafının ateşkes rejimini ihlal ettiği şeklindeki asılsız iddiası, aynı zamanda bu ülkenin Başbakanının sosyal medya hesabı üzerinden Azerbaycan'a yönelik sahte suçlamaları açıkça Ermenistan’ın bölgedeki durumu gerginleştirmeyi amaçladığını göstermektedir. 28 Eylül günü saat 18.00 sularında Ermeni silahlı kuvvetleri birliklerinin Azerbaycan ordusunun Kelbecer ili istikametindeki birliklerine ateş açması sonucu, bir Azerbaycan askeri ağır yaralanmıştır. Böylece Ermeni tarafının ateşkesi ihlal ederek yaptığı provokasyona karşın Azerbaycan ordusu eşdeğer önlemler almıştır. Ermeni tarafının artık ‘gelenek’ haline gelmiş provokasyonlarının, üst düzey görüşme arifesinde kasıtlı olarak gerçekleştiğine şüphe yoktur."

Açıklamada, "Ermenistan yönetimi, bölgedeki durumu gerginleştirmemeli, müzakere sürecine şartlar koşmamalı, uluslararası toplumu suçlama deneyimine son vermeli ve müzakere masasına oturmalıdır" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD BURAYA KARIŞMAMALI her yerde abd nin karşımıza çıkışı çok sinir bozucu artık buna yeter denmeli abd turkiye ilişkilerinin siyasi olarak turkiyeye hiç bir faydası yok
    Cevapla
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    yunan akil vermis olmali hemi suclu hemi güclü
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Başladıklarında tüm devam edilecekti ve sonra bu durumlara kalınmayacaktı, at hırsızı Ruslar ise hiç konuya karıştırılmayacaktı. Bu da mümkün değil, aralarında anlaşma ve Hristiyan din bağları var, ve elbette Rusların çıkarları var, Türkleri frenlemek için.
    Cevapla
  • Çankırı lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağı komple Azerbaycan' a katalım bütün sorunlar bitsin artık.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç Akıllanmayacaksın Paşinyan Aklını Alırız Bilesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”