Avrupa Birliği'nden Ukrayna'yı üzecek açıklama: Şu an temel mesele değil

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın NATO'ya hızlandırılmış katılım talebiyle ilgili "Şu anda temel bir mesele değil." değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Birliği'nden Ukrayna'yı üzecek açıklama: Şu an temel mesele değil
Avrupa Birliği'nden Ukrayna'yı üzecek açıklama: Şu an temel mesele değil
GİRİŞ 02.10.2022 16:40 GÜNCELLEME 02.10.2022 16:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İspanya devlet televizyonu RTVE'ye verdiği demeçte, "Ukrayna'nın NATO'ya katılma talebi, şu anda temel bir mesele değil. Önemli olan şimdiye kadar olduğu gibi bu ülkeye askeri desteği ve Rusya'ya yaptırımları devam ettirmek." dedi.

"AB ilk kez silah satın almak ve bunları savaş halindeki bir ülkeye teslim etmek için sahip olduğu fonları kullandı." diyen Borrell, ABD'nin katkısıyla Ukrayna'nın kendisini savunmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Rusya'nın hamlesi sonrası Zelenskiy son dakika kararını duyurdu!Rusya'nın hamlesi sonrası Zelenskiy son dakika kararını duyurdu!

Ukrayna'nın NATO başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıtUkrayna'nın NATO başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıt

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda AB'nin izlediği tutumu artırarak devam ettirmesi gerektiğini savunan Borrell, "AB, birçok ülkenin Rusya'ya karşı yapamadığı etkili, güçlü ve kapsamlı yaptırım kararlarını alıyor. Mevcut olanları korumanın yanı sıra Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım, Rusya'ya daha fazla yaptırım ve küresel diplomasi savaşına katılım şu andaki öncelikler." ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "savaşın sona ermesini imkansız hale getirmekle" suçlayan Borrell, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Putin'in tehditlerini dikkate almak gerekir. Her türlü risk olasıdır. Buna nükleer tehdit de dahildir. Çin, Hindistan ve diğer ülkeler, bu tehdidin dışarıda tutulması gerektiğini belirtmiştir. Rusya'yı yalnız bıraksa da bu gerçek bir tehdittir."

AB'nin Rus turistlere karşı getirdiği kısıtlamaları da değerlendiren Borrell, "Çok yoğun turist akışını sınırlamak istedik çünkü Rusya, Ukrayna'yı yıkıp bombalarken Avrupa'nın şehirlerinde ve sahillerinde içki içen Rusların olması pek mantıklı gelmedi ama şimdi farklı bir durumdayız. İnsan hakları ve sığınma hakkı hala yürürlükte. Savaştan kaçanları ve turistleri birbirinden ayırmalıyız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 8
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Eetme bulma dünyası tiyatrocu gaza geldi ne oldu coniler yalnız bıraktı
    Cevapla
  • Alikhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd çöken ekonomisini toparlamak ve itibar operasyonu yaparak tekrardan Rusya’yı soğuk savaş dönemindeki köpekbalığı gibi göstererek Avrupa’yı haraca bağlamak peşinde
    Cevapla
  • Kasımpasalı nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçti borun pazarı
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Potin katili seviciler üzecek şeyleri çok öxülyorlar
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa çöküyor. Ukrayna kullanıldı. Ukrayna halkına iyilik yap. Macaristan gibi Türkiye tarafını seç. Amerika Avrupa Ruslardan tokat yediği gibi Türkiye 'den de tokat yiyecek çünkü başkasının sırtından zengin olma devri bitti. Amerika Avrupa kur sahtekarlığı ile dünyanın başına bela olmuştur. Dünya uyandı. Rusya içerideki Türkler'den ve Müslümanlardan tokat yiyecek merak etme sen çünkü kullanıldıklarını birileri anlatırsa domino taşı gibi etkili olur inşaAllah.
    Cevapla
  • ALPASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın amacı Rusya'yı zayıflatmaktı, yani kimse UKRAYNA'NIN karakaşına karagözüne hayran değil. Zelensky büyük oyuna geldin, Avrupa'lı ve Abd'li dostların seni ateşe attı. Toprağındanda oldun...
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok...bu savaşın amacı abd silah sanayisine para kazandırmak ab yi natoyu abd ye esir etmekti..hem abd para kazandı kazanıyor..hemde rusya
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna yemdi simdide Yunani yem yapmak istiyorlar Yunan’da yem olmaya cok hevesli gorunuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış