İtalyan lider Meloni'den Müslüman isme tehdit

İtalya'da aşırı sağcı siyasetçi Giorgia Meloni, Müslüman gazeteci Rula Jebreal'a verdiği cevapla tartışma yarattı. Meloni'nin sözleriyle gazeteciyi tehdit ettiği iddia edildi.

İtalyan lider Meloni'den Müslüman isme tehdit
İtalyan lider Meloni'den Müslüman isme tehdit
GİRİŞ 03.10.2022 13:23 GÜNCELLEME 03.10.2022 14:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Geçen hafta İtalya'nın Kardeşleri isimli siyasi partisiyle zafere ulaşan Giorgia Meloni, henüz hükümet kurulmadan çok sert açıklamalarda bulundu.

Giorgia Meloni, İtalya'nın ilk kadın başbakanı olduGiorgia Meloni, İtalya'nın ilk kadın başbakanı oldu

İtalyan lider Meloni küreselcilere savaş açtı: Aileyi, kimliği, dini değerleri koruyacağızİtalyan lider Meloni küreselcilere savaş açtı: Aileyi, kimliği, dini değerleri koruyacağız

Kudüs'te doğup büyüyen İtalyan gazeteci Rula Jebreal'ın sosyal medya hesabından yaptığı, "Meloni babasının suçlarından sorumlu olmamalı ama o genelde bazı yabancıların işlediği suçları bütün mültecilere yayarak azınlıkları günah keçisi ilan ediyor" sözlerine Meloni'deb cevap geldi.

Gazeteci Rula Jebreal

45 yaşındaki Meloni, "Jebreal Hanım, umarım hakime de bana yönelttiğiniz suçlamaları açıklayabilirsiniz" dedi. Jebreal'in sözlerine Meloni'nin yakınları ve müttefikleri de karşı çıktı. Beş Yıldız Hareketi'nin lideri Giuseppe Conte de Jebreal'ın açıklamalarını temelsiz olarak yorumladı. Meloni'nin gazeteciye sözleri "tehdit" olarak yorumlandı.

Jebreal ise kendisine yöneltilen tehditlere yanıt verdi. Jebreal, "Bütün otokratlar kendilerine karşı olanları her zaman sindirmeye ve susturmaya çalışıyor" dedi.

Meloni'nin lideri olduğu İtalya'nın Kardeşleri, neo-faşist Ulusal Birlik'ten ayrılmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadin artislik yapmakistiyor fasistlik istiyor zaten kuzey italya isvicreli avusturyalilardan olusuyor guneyde fakir kesim gocmenlerden olusuyor eski tarih kitablarinda osmanli doneminde turklerde arnavutlarda yugoslavlardaguneye yerlesmisler italyanlarin dna si yuzde 90 turklerle ayni bu italyanlarin arstirmasinda kanitlandi guney italya eski turklerden olusan birbolge eyi bakarsaniz insanlarin turklere ne kadar benzedigini gorursunuz kuzey italya isvicre avusturya agirlikli olusan kanton bolgelerdir dilleride farkli sifreli italyancadir
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kavun hareketlerini dikkat etmeli yoksa kullanma tarihi kisa surer senonce kilisedeki rahiplerin cocuk istismarlarina durdur bu istismarlar genelde sizin kiliselerinde oluyor kavuncuk artislik yapma fisini cekerler sinyorita
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Giorgia Meloni ! tam bir hayla kırıklığısın!..siz haçlıların Kudüs'ü işgal ettiğinde yaptığı işkencelerle,Sultan Selahatin Eyyübi,Kudüs'ü fethettiğinde gösterdiği medeni davranış farkını,biraz kitap oku da (hem de siz batının tarafsız dürüst Historic-tarihçilerinin delillere dayalı kitapları) öğren. Hala aynı kafadasınız,yobazca!..Rula'yı alkışlıyor,ve kibar bir gazeteci olduğunu düşünüyorum bu güzel kadının... o'na iftira atmak,tam da senin gibilere yakışan bir hareket,şaşırmadım.!
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı sağcı olmanın ilk şartı onlara göre hristiyan ve milliyetçi olmak. Dolayısıyla bu şartları sağlamayan herkes onun için tehdit, düşmandır. Çözümü ise ezmek, yok etmektir. iktidar olmasının sebebi de bu fikirde olanların sayısının yüksek olmasıdır, dediğini yapar. Çünkü yargıda da kendini destekleyenler çoktur. Bunu bildiği için hedef gösteriyor.
    Cevapla
  • kahrol chpkk... 1 yıl önce Şikayet Et
    islama kininizle gebereceksiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı