ABD’den Netanyahu’ya radikal bakan uyarısı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Senatör Robert Menendez, İsrail’de muhalefet lideri Binyamin Netanyahu’ya bir uyarı mesajı gönderdi.

ABD’den Netanyahu’ya radikal bakan uyarısı
ABD’den Netanyahu’ya radikal bakan uyarısı
GİRİŞ 04.10.2022 09:50 GÜNCELLEME 04.10.2022 09:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Senatör Robert Menendez, Netanyahu’ya ‘Itamar Ben-Gvir gibi aşırı sağ eğilimli partilerin yaklaşan Knesset seçimlerinin ardından kurabileceği bir hükümete dahil edilmesinin’, sonuçlara yol açacak ve ABD - İsrail ilişkilerine zarar verecek kötü bir durum olabileceğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Walla internet sitesinden haberine göre Eylül ayında İsrail kongresinden bir heyeti ziyareti sırasında Menendez ile Netanyahu arasında bir görüşmeye katılan iki ABD’li kaynak, İsrail’in en büyük destekçilerinden biri olarak kabul edilen ABD’li Senatörün, Netanyahu’nun yol açtığı radikal sağın bozulmasına karşı öfkeli ve kararlı bir duruş sergilediğini belirtti.

Netanyahu yanlısı olarak kabul edilen Yisrael Hayom gazetesi, ABD yönetimindeki yetkililerin, Ben-Gvir’in Netanyahu tarafından kurulan bir hükümete dahil edilmesi olasılığından endişe duyduğunu yazdı. Gazeteye göre ABD’deki Yahudi örgütleri arasında "böyle bir senaryonun gerçekleşmesi" ve ‘İsrail’i destekleyen örgütlerin Washington’da İsrail’i savunma yeteneği üzerindeki olumsuz etkisi’ hususunda bir korku mevcut.

Menendez’in İran ile nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılmasına karşı çıkma konusunda Netanyahu’nun yanında yer aldığı biliniyor. Kendisi, İsrail ile ilişkiler başta olmak üzere dış politika konusunda Kongre ve Beyaz Saray’da en etkili politikacılardan biri olarak kabul ediliyor. Demokrat Parti’nin sağ kanadının lideri olarak biliniyor.

KAYNAK: ŞARKU’L AVSAT
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • ÖZCAN 58 1 yıl önce Şikayet Et
    bu senatör yürek yemiş galiba efendisine akıl veriyor.
    Cevapla
  • Siyonist işgal ci 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz abd 'nin tersini diyelim bu aşırıcı hükümete dahil edilsin...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık