Biden'ın sözleri dünyada gündem! Beyaz Saray'dan nükleer silah açıklaması

ABD Başkanı Biden'ın nükleer silah çıkışı dünyada gündeme oturdu. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rusya'nın yakın zamanda nükleer silah kullanacağına ilişkin ellerinde bir istihbarat olmadığını söyledi.

Biden'ın sözleri dünyada gündem! Beyaz Saray'dan nükleer silah açıklaması
Biden'ın sözleri dünyada gündem! Beyaz Saray'dan nükleer silah açıklaması
GİRİŞ 07.10.2022 20:06 GÜNCELLEME 07.10.2022 20:06
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın nükleer "Armageddon" riskinin 1962'deki Küba Füze Krizi'nden bu yana en yüksek seviyede olduğuna ilişkin açıklamasının ardından, Rusya'nın yakın zamanda nükleer silah kullanacağına ilişkin ellerinde bir istihbarat olmadığını söyledi.

Jean-Pierre, Biden ile Maryland'a seyahat eden gazetecilere başkanlık uçağında açıklamalarda bulundu.

Biden'ın dün katıldığı bir etkinlikte nükleer "Armageddon" riskinden bahsettiğinin anımsatılması üzerine Jean-Pierre, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in nükleer silahları kullanmaktan bahsetmesi çok sorumsuzca idi. İstenmeyen sonuçları olmadan nükleer silah kullanamazsınız." dedi.

Jean-Pierre, ABD'nin Putin'in tehditlerine boyun eğmeyeceğini ancak Rusya'nın nükleer tehditlerini ciddiye aldıklarını belirtti.

Biden'ın bu ifadeleri yeni bir istihbarat üzerine mi söylediği sorusuna ise Jean-Pierre, "Stratejik nükleer duruşumu düzenlemek için bir neden yok. Rusya'nın yakın zamanda nükleer silah kullanacağına ilişkin de bir emare yok. Gerginliği azaltmak Putin'in elinde." diye konuştu.

BIDEN'IN NÜKLEER SİLAH ÇIKIŞI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Biden, dün katıldığı bir bağış etkinliğinde Putin'in savaştan çıkış yolunu "anlamaya çalıştığını" belirterek, Rus liderin taktik nükleer, biyolojik veya kimyasal silahlar kullanmaktan bahsettiğinde şaka yapmadığını düşünme nedenini "ordusunun önemli ölçüde düşük performans göstermesine" bağlamıştı.

Biden, "Eğer işler bu şekilde gitmeye devam ederse Küba Füze Krizi'nden bu yana ilk kez nükleer silahların kullanımına yönelik doğrudan bir tehdit var. Kennedy ve Küba Füze Krizi'nden bu yana Armageddon ihtimaliyle karşı karşıya kalmadık." şeklinde konuşmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biden putin atombombasi atmadan zaten sen gideceksinbu savasa kurukleyen asil suclu sensin sionist ulkelere savas cikartarak gecinen amarika dunyanin kanina emen amarika yokolup gideceksiniz
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin derdiniz zaten armagedon savaşını başlatmak. Yalnız o savaş eninde sonunda hak ve batılın savaşı olacak ve hak kazanacak. Artık sizin ne kazandığınızı cehennemde göreceksiniz inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer Biden'e doğruyu söyletiyorlar.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada Rusyada istediğini aldı Anlaştılar biri Avrupayı esir etti Diğeri topraklarına toprak kattı.Adamlar savaş çıkarıyor ülkeleri zenginleşiyor.Sanki savaş bizde biz fakirleşiyoruz
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Üçtane bumak sapık dünyayı tehdit ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin