Yunan basını: Türkiye'nin çeyreği kadarız

Yunan medyasında çıkan ve ordu kıyaslamasının yapıldığı bir analizde; Yunan ordusunun, Türk ordusunun yalnızca dörtte biri kadar olduğu belirtildi.

Yunan basını: Türkiye'nin çeyreği kadarız
Yunan basını: Türkiye'nin çeyreği kadarız
GİRİŞ 09.10.2022 15:04 GÜNCELLEME 09.10.2022 15:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunan gazetecinin "Bir gece ansızın gelebiliriz, dediğinizde Yunanistan'a saldırıda bulunabiliriz mi demek istiyorsunuz?" sorusuna, "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil, bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun onlara karşı bizim cevabımız: Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu böyle bilmeleri lazım, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır" şeklinde cevap vermesi, Yunan medyasında yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın bu kararlı tavrı sonrası Yunanistan, yine Avrupa'dan medet umarak, Türkiye'yi uyarmalarını istedi.

Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?

Çipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalıÇipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalı

SAVAŞ SENARYOLARI GÜNDEMDE: TÜRKİYE'NİN ÇEYREĞİ KADARIZ

Şimdi de Yunan basınında olası savaş senaryoları gündeme gelmeye başladı. Olası bir savaş için özellikle üstünde durulan tarih, 2023 ve sonrası.

Türkiye'nin PKK/PYD terör örgütüne karşı Suriye'de ve Irak'ın kuzeyinde başarılı operasyonlar yaptığı, Karabağ zaferinde etkin rol oynadığı belirtilen haberde, NATO üyesi bir ülkeye karşı savaşa girmesinin ise tamamen farklı bir konu olduğuna dikkat çekildi.

Aynı zamanda ordu kıyaslamasının yapıldığı haberde, Yunan ordusunun, Türkiye'nin yalnızca dörtte biri kadar olduğu vurgulandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistannnnnn SIRANI BEKLEEEE.... Sıradakiler...1. Barış Kalkanı........ 2. Afrin Harekatı.........3. Libya Harekatı...........4. Gardaş Azerbaycan ve KARABAĞ.....5. GARA ve PKK inleriii....Afganistan’a az düzen… Siz az daha bekleyin sıranız hemen gelecek Yunanistan..
    Cevapla
  • MK4477 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş çıkarsa biz asıl sizinle değil abd denen şeytanla savaşacağız.İnşallah japonlardan sonra bir kaç uçak gemisi batırmak bize nasip olur..
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    sayıca veya güç olarak eşit olsanız bile yenemezsiniz çünkü sizde öd yok dinsiz imansızsınız üstelik gahbesiniz daha sayimmi?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kaşınmayın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim muhalefet ne diyor
    Cevapla
  • MK4477 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen aramızda savaş çıkarsa muhalefet batı nın yunana yardım etmesi gerekir,türkiye çok güçlü böyle haksızlık oluyor falan der.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
36 bin sağlık personeli alınacak!