Çipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalı

Yunanistan'daki ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras, Avrupa Birliği'ne çağrı yaparak, Yunanistan'ın egemenliğini "tehdit eden" Türkiye'ye karşı yaptırımların hazırlanmasını istedi.

Çipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalı
Çipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalı
GİRİŞ 07.10.2022 11:37 GÜNCELLEME 07.10.2022 14:28
Bu Habere 303 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras, Çekya'nın başkenti Prag'da Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'nin saldırganlığını kontrol altında tutmak için AB'nin sözle değil eylemle hareket etmesi gerektiğini kaydeden Çipras, "Türkiye, Yunanistan'ın egemenliğini ve egemenlik haklarını ihlal ederse yaptırımlar devreye sokulmalı" dedi.

Prag'da gergin yemek! Başkan Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi! Prag'da gergin yemek! Başkan Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi!

Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?

PRAG'DA YENİ MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısına katıldı. Burada Yunanistan ile alakalı da konuşan Erdoğan, "bir gece ansızın gelebiliriz" mesajını yineledi. Erdoğan Miçotakis'le ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Yunan basınında da geniş yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasına damga vurdu: Türkiye meydan okuduErdoğan'ın sözleri Yunan medyasına damga vurdu: Türkiye meydan okudu

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 303
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında bir Yunan siyasetçi göremeyecek miyiz?Tek bildikleri ağacın gölgesinde yatma ve borcu karşılığında kendini isteklilere pazarlama.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yakında 12 deniz mili ilan edecek, bu yüzden bu kadar yığınak yapıyorlar ve AB-D'den sözlü destek alıyorlar. Türkiye ekonomik olarak AB'ye fazla bağımlı, ihracatın büyük kısmı AB'ye yapılıyor, bunu bildikleri için bu kadar cesurlar, çünkü Türkiye'nin AB'den gelecek bir ambargodan korktuğunu düşünüyorlar. Türkiye olabildiğince ekonomisi Ortadoğu, Asya ve Afrika'ya kaydırmalı, AB-D ile yapılan ticaret minimuma indirilmeli, yoksa ambargodan korktuğumuz için vereceğimiz tavizler sonucunda ülkemiz toprak kaybedecek hale gelecek. AB'ye girmek için bu millete dayatılan kanunlar zaten gençleri yozlaştırdı devlet ve İslam düşmanı haline getirdi paganist AB kanunları..
    Cevapla
  • OZE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yunan Vekilleri Gerçekten Geri Zekalı. Lan Bu Ülkeye Zaten Sürekli Yaptırım Uygulanıyor. Türkiye Bundanmı korkacak ? Daha Öncede Denediniz Tüm AB Ülkelerindeki Dostlarınızı Yaptırıma Davet Ettiniz Hangisi Uyguladı ? Yada uygulamaya Cesaret Edebildi ? Siz Avrupalılarda Her Şeyden Önce Ülke Çıkarları , Ticaret Gelir. Sen Zaten Bitmiş Bir Ülkesin Farkında Olmadan Ülkeniz Amerikan Üssüne Döndü Biraz Daha Devam Ederseniz ATİNA PLAKA 82 OLACAK :))
    Cevapla
  • MK 84 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis sınırları aç bütün mülteciler Avrupa’ya akın etsin kendi ateşinde yanasın ey Avrupa Amerika Yunanistan
    Cevapla
  • anadolu evladı 1 yıl önce Şikayet Et
    silaha değil yunan halkının refahına para harcayın, barış ve Türkiye ile dostluk istiyorsanız Akdeniz'in nimetlerini hakça bölüşmek istiyorsanız, yoksa baş başa kalınca haliniz harap olur sizi itekleyenler de yanınızda kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!