Erdoğan: Anastasiadis benimle görüşmek için araya birilerini soktu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye verdikleri ve vermeye devam edecekleri desteğin altını çizerek; Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis'in kendisiyle görüşmek için araya birilerini soktuğunu belirterek detayları anlattı.

GİRİŞ 07.10.2022 11:59 GÜNCELLEME 09.10.2022 12:48
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısına katıldı. Burada liderlerle görüşen Erdoğan, dönüş yolunda Türk gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag'da uluslararası basının sorularını yanıtladı.

Aralarında; Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman ve Ülke TV Ana Haber Sunucusu Derya Efe'nin de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhburiyeti (KKC) ile alakalı kritik bir soru soruldu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğluna salvo: Farkında olmadan pas attı bizim de golü atmamız lazımErdoğan'dan Kılıçdaroğluna salvo: Farkında olmadan pas attı bizim de golü atmamız lazım

Dönüş yolunda gazetecilerle söyleşiden bir kare

SORU: KKTC Dışişleri Bakanı bir açıklama yaptı, "BM'ye bir ay süre verdik ya bizi tanı ya da barış gücünü Kıbrıs'tan çek" dedi. Çekmezse ne olur? Bir de kuşatma olarak görüyorlar ambargo ve silah kararını. Dolayısıyla acaba Türkiye ek takviyeye hazır mı? Karpaz'a bir Türk üssünden bahsediliyordu. Dedeağaç'a alternatif olacak şekilde. Türk üssü hazırlığımız var mı?

Prag'da gergin yemek! Başkan Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi! Prag'da gergin yemek! Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi!

Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?Yunan gazeteci Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?

Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasına damga vurdu: Türkiye meydan okuduErdoğan'ın sözleri Yunan medyasına damga vurdu: Türkiye meydan okudu

Çipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalıÇipras'tan Türkiye çağrısı: Derhal yaptırımlar hazırlanmalı

CEVAP: Bu konuda biliyorsunuz biz kimsenin düşünmediği bir dönemde ne yaptık? İlk işimiz İHA'ları, SİHA'ları Kuzey Kıbrıs'a yerleştirdik. Şu anda İHA ve SİHA'larımız oradalar ve bu söylediğiniz yerle ilgili konuda da yine benzer şeyler olabilir. Bunun olması da zaten haktır. Çünkü Kuzey Kıbrıs'ı dört bir yandan, her yönüyle bizim sağlama almamız lazım. Olsa da olmasa da zaten bizim şu anda kendi ana karamızdan uçaklarımız kalktığı anda zaten anında Kuzey Kıbrıs'ta. Herhangi bir sıkıntı orada da söz konusu değil.

Bir de bu akşam Anastasiadis, "İlla bir görüşelim, konuşalım filan" dedi. Araya birilerini de soktu. Dedim ki "Başkan sen şimdi zaten gidiyorsun.", iki ay sonra ayrılıyor. Dedim "Böyle bir zamanda bunlar konuşulmaz." Ayrıca dedim ki "Siz hep bir yerden bir talimat alıyorsunuz. Bu talimatlarla falan zaten bu işler yürümez." Onun için bunların ipiyle kuyuya inilmez. Aksi takdirde kuyuda kalırsın.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    işte reis bu işte....bu zamana kadar kim yapmış bunları..
    Cevapla
  • Hüseyin Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Malesef NATO varken başka düşmana ihtiyaç yok.
    Cevapla
  • Xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    İste kizdigim nokda 6li masdan biri olsa onların sözlerine inanırlardi ama anlatamıyorum
    Cevapla
  • Aytunç kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Güney kıbrıs rum kesimi kıbrıs adasını temsil eden bir yapımıdır ki TC Cumhurbaşkanı ile görüşsün. Bırakın bu işleri
    Cevapla
  • Turgay Zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ı asla ayrı bir devlet olarak tanımayacaklar. Çünkü tanınır ise referandum ile Türkiye ye bağlanır korkuları var. Daha rahat ticaret yapacaklar daha rahat siyaset yapacaklar korkusu var.
    Cevapla
  • Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    Referandumu şimdide yapar.Rusya yaptı Kırımda donskde . aynı durum olmuş olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…