Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasına damga vurdu: Türkiye meydan okudu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Prag’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nde yaptığı açıklamalar Yunanistan gündemine bir kez daha damgasını vurdu.

GİRİŞ 07.10.2022 12:53 GÜNCELLEME 07.10.2022 17:03
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in provokatif hareketlerine değinen ve Yunan gazetecinin sorusuna “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleriyle yanıt veren Başkan Erdoğan’ın net tavrı, ülkedeki tüm gazetelerin manşetine oturdu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, ikili görüşmelerinin ardından Prag Kalesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Prag'da gergin yemek! Başkan Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi! Prag'da gergin yemek! Başkan Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi!

Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?

Basın toplantısında önce, Yunan Başbakan Miçotakis'in provokatif hareketlerine değinen Başkan Erdoğan, hemen ardından bir gazetecinin verdiği yanıtla ülke gündemine damgasını vurdu.

MİÇOTAKİS'E SERT SÖZLER

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Miçotakis'le akşam yemeğindeki gerilimi gündeme getirdi. "Bu akşam yemekte konuşmam vardı. Konuşmamı yaptım. Beyefendi konuşmadan çok rahatsız olmuş." sözlerini kullanan Erdoğan, "Rahatsız olduğu için de aslında bu tür yemek adabına terstir; kimden izin aldı, nasıl yaptı bilmiyorum, herhalde başkandan almıştır izni. Orada çıktı bir konuşma yaptı. Yani kendisine işte bizim biraz ağır gelecek ifadeler kullandığımızı söyledi. Aslında ağır bir şey de yoktu. Olması gereken yerde değiller. Hala bunların bütün politikaları yalan üzerine kuruludur, hep yalan... Dürüstlük yok." ifadeleriyle Miçotakis'in ikiyüzlü politikasını eleştirdi.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Hemen ardından bir Yunan gazetecinin sorusuna yanıt veren Erdoğan, Bir kez daha "Bir gece ansızın gelebiliriz" vurgusunda bulundu.

Yunan gazetecinin "Bir gece ansızın gelebiliriz, dediğinizde Yunanistan'a saldırıda bulunabiliriz mi demek istiyorsunuz?" sorusuna "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil, bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun onlara karşı bizim cevabımız: Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu böyle bilmeleri lazım, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır." yanıtını veren Erdoğan'ın açıklamaları, Yunan manşetlerinde ilk sırada yer aldı.

KAYNAK: SABAH
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 65
  • Çokurovalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim hangi görüş ve partiden olduğumun bir önemi yok o sonraki mesele.Sayın Cumhurbaşkanı ne diyorsa doğru diyor yanındayız biriz bereberiz bu konuda.Hazırlan desin yarın savaşa atlayarak giderim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek sabrımız başarı hikayemiz olacak atinanın tepesinde kara ölüm bayraktar tb 4 lerle volta atacağız adaları geri alacağız burdaki yunanlılar rahatsız olan ya sever ya terkeder
    Cevapla
  • Ziraatci 1 yıl önce Şikayet Et
    biz ilk önce içimizdeki sayısız yunanliya bir gece ansizin gidelim zira onlar yunandan daha azılı ve bu ülke için cok daha tehlikeli, hem de o kadar cok o kadar cok ki bugin baslasan yıllar alır
    Cevapla
  • Selim boş yapma 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti çabuk düzelirmiş :D ya bi kaybol şuradan türk devletlerinin en büyük düşmanları her zaman türk hainler olmuştur sürgün veya idam şart bunlara
    Cevapla
  • Veysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yarım gecelik iş. 15 Temmuzda evden dışarı çıkamadılar. Çakma başları kahve içiyordu bir kaçı bankamatik kuyruğundaydı gerisinede evden dışarı çıkmayın dediler çıkmadılar :))
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır hemşerim türk milleti çabuk düzelir. Sen şu eğitim öğretim müfredatını bir yerli ve milli yap bu millet anında düzelir.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu hiç mi Türkiye'nin tarihini okumadınız ? Cevap kitaplarda . 7 düvelle mücadele edip birini denize döküp vatanımızı nasıl kurtardık . Yine yaparız , yapabiliriz ve yapacağız .
    Cevapla
  • Cengizhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım selanikte cuma namazını kılmayı nasıp eyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı