Prag'da gergin yemek! Başkan Erdoğan'ın sözleri Miçotakis'e ağır geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çekya'da düzenlediği basın toplantısında Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis'e sert sözlerle tepki gösterdi. Erdoğan, ''Beyefendi konuşmamdan rahatsız olmuş, olması gereken yerde değil'' dedi.

GİRİŞ 07.10.2022 00:23 GÜNCELLEME 07.10.2022 00:24
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag’da Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin gelen bir soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Başbakan Kriakos Miçotakis'e sert sözlerle yüklendi.
 

Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?Yunan gazeteci Başkan Erdoğan'a sordu! 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ne demek?


Başkan Erdoğan yemekte yaşananları şu şekilde anlattı;

'BEYEFENDİ KONUŞMAMDAN RAHATSIZ OLMUŞ"

"Yunanistan'ın son dönemde provokasyonlarının arttığını biliyoruz. Burada yaptığınız ikili görüşmelerde bu provokasyonlara ilişkin fikir teatisinde bulundunuz mu? Yunanistan'ın göçmenlere uyguladığı politikalar da uluslararası raporlarda yer alıyor. Bunlar gündeme geldi mi?" sorusuna karşılık Erdoğan, bu akşam yemekte bir konuşma yaptığını söyledi.

"Beyefendi konuşmadan çok rahatsız olmuş. Rahatsız olduğu için de aslında bu tür yemek adabına terstir, kimden izin aldı, nasıl yaptı bilmiyorum, herhalde başkandan almıştır izni, orada çıktı bir konuşma yaptı. Kendisine bizim biraz ağır gelecek ifadeler kullandığımızı filan söyledi." diyen Erdoğan, aslında ağır bir şey de olmadığını söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:


Olması gereken yerde değiller. Hala bunların bütün politikaları yalan üzerine kuruludur, hep yalan... Dürüstlük yok. Hadi bir araya gelelim dediğiniz zaman, kıyıdaş ülkelerle filan, buna da yanaşmıyorlar, yanaşmazlar ama Türkiye'den kendileri daha ön adım atmayı filan bekliyorlar. Araya da birçok ülkeyi sokuyorlar. Bugün birçok ülke onlarla bu münasebetleri geliştirme konusunda bizden bir adım atmayı beklediler. Sadece Yunanistan değil, aynı şekilde Güney Kıbrıs, 'Ya işte bir konuşalım, bir araya gelelim.' filan dedik, yok yani biz işte şimdi konuşuyoruz ayakta; görüşmeyi konuşmayı yaptık ama sizin bir yerlerden izin almanız gerekiyor... 'Yok ben izin almam.' filan dedi. 'Bugüne kadar hep böyle geldi bu iş. Siz izin almadan konuşamazsınız.' dedim. 'Benim iki ayım kaldı zaten bu arada bu işi konuşalım, görüşelim, bitirelim.' filan gibi laflar etti. Dedik ki şu anda muhataplarınız belli. O muhataplarınızla bu görüşmeleri yapabilirsiniz ve bizim de şu an itibarıyla Yunanistan'la görüşeceğimiz herhangi bir şey yok. Zamana bırakmak suretiyle zaman içerisinde temenni ederiz ki bir konuşma fırsatını yakalarız.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Saf Yunanlılarrrr..Sadece GECE beklemeyinnnn.. GÜNDÜZ de gelebilirizzz. Sonra bir de hani GECE gelecektinizzz diye şarlarmayınnn..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bakın yunan ve cehape siyaseti bizans oyunu üzerine kurar yani hainlik yalan nakörlük hep bunlardadır. bunlar güc ellerine gecene kadar yalakadır. ama sizin zayıf oldugunuzu düşündüklerinde veya size karşı yanlarında başka bir kuvvet bulduklarında hemen yalan dolan nankörlük hainlik işlerine dönerler. bunların ortadan kaldırılması lazım. insanlık için önemli bu. Yunan halkı içinde çok önemli. ülkede bir tane üretim yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE SAKİN OLMALI ARTIK zaman yunanistan aleyhine işlemeye başladı yunanistan yavaşta olsa bunun farkına varıyor!!! Türkiye sakin olmalı şimdi hiç bir şeyin zamanı değil yunanin zamanı gelecek yunanistan şu anda turkiyeyi tuzağa çekmeye çalışıyor
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Lideri konuşturan GÜÇtür. Gücümüze güç kat ya Rabbim.
    Cevapla
  • Oruç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz içindeki yunan fikirlilerde aynı yunanlılar gibi düşünüyor yani CHP ve diğer partiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler