Rusya: Ukrayna Zirvesi Türkiye'de olabilir

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞ 10.10.2022 12:53 GÜNCELLEME 11.10.2022 08:13
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Astana Zirvesi'ne katılabileceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelebileceğini açıklayan Kremlin, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" duyurusunda bulundu.

Yapılan açıklamada ayrıca; "Putin ve Erdoğan, Rusya ile Batılı ülkeler (ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere) arasında müzakere ihtimalini görüşebilir" ifadesi kullanıldı.

Rusya, Kiev dahil 4 şehri bombaladı: Zelenski'den İran iddiası, Putin'den flaş açıklamaRusya, Kiev dahil 4 şehri bombaladı: Zelenski'den İran iddiası, Putin'den flaş açıklama

"UKRAYNA KENTLERİNİN BOMBALANMASINDAN PUTİN'İN HABERİ VAR"

Ukrayna'da yürütülen işgal ve bu sabah şehir merkezlerini hedef alan bombardımanlar hakkında da konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Tüm bunlar özel askeri operasyon kapsamında oluyor. Ukrayna kentlerine bombardımanlar Putin’in bilgisi dahilinde gerçekleştiriliyor" dedi.

"KERÇ KÖPRÜSÜ SALDIRISI HAKKINDA TEMAS KURABİLİRİZ"

Peskov ayrıca, gerekli görülmesi halinde Rusya'nın Kırım'daki Kerç Köprüsü'ndeki saldırının soruşturulması kapsamında diğer ülkelerle temas kurabileceğini söyledi:

"Tüm bunlar, soruşturma kapsamında gerçekleştiriliyor. Bildiğiniz üzere, uluslararası işbirliği gerektiğinde ilgili ülkelerle temaslar gerçekleştiriliyor. Ancak bunun tam olarak nasıl olacağını size söyleyemem, soruşturma komitesinin yetkisinde."

KAYNAK: HABERTÜRK - SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 44
  • Muğlalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilen Rusya ve Çin'le Akdeniz'de askerî tatbikat yapmalıyız. Bizi yanlız bilmesinler.
    Cevapla
  • A.A.A. 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye herzaman yanlızdır... Savaş anında kimse bizim yanımızda durmaz. Herzaman bizleri sömürmek için bir planları vardır. Türkiye yi sadece Türkiye içinde olan Millet koruyabilir, aynı Çanakkale deki gibi.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yalnizmiyiz sen muslumansan yalniz olmadigimizi bilmen lazim
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası Siyaset çok ilginç bir olgu.Hatirliyorumda bir kaç yıl önce idi Putin Kuranı Kerim'den bir ayeti hatırlatarak Türkiye ile Suriye'nin barışması gerektiğine vurgu yapmıştı.İs şimdi tersine döndü.Cumhurbaskanida İncel ile onu barışa davet etse ve o an kayıt altına alınabilse görmek isterdim açıkçası.
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Putin Siyonistlere , Amerikan İngiliz çetelerine karşı savaşıyor. Ukraynanın başına getirilen adam Polonya yahudisi. ABD'yi ellerinde tutan Rockafeller -Roschild Yahudi aileler Putin'e kafayı takmış durumda. Aynı Putin 15 Temmuz Darbe girişiminde anında Bize desteğini açıklamıştı. RUSLAR Avrupa devletlerinden sadece Türkiye'ye karşı enerjisini kısmadı. Rusları desteklemek için çok sebep var.. En önemlisi Rusya bize lazım. ABD , Yunan'a Rumlara , YPG'ye silah yağdırıyor. Bizi kuşatmaya çalışıyor. Kurtuluş savaşında 1921 de Sovyet Rusya bize İnebolu limanı üzerinden dünya kadar silah yardım yapmıştı. Putin , Erdoğanı gercekten seviyor. NET ŞEKİLDE RUSYAYI DESTEKLİYORUM.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Said ulke menfatleri ne gerektiriyorsa o
    Cevapla
  • Said 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha Amerika ,ha Rusya birbirinden hiç farkları yok bunların . Ayrıca Rusya'nın da Suriye'de terör örgütüyle iş çevirdiğini biliyoruz . Hatta büroları da var o örgütün Rusya'da...Bence zalimlere destek olmayın . Ellerinde çok kan var , Bilmeden onların zulmüne ortak oluyorsunuz
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar Suriye'de at koşturdular katliam yaptılar yüzbinlerce müslümanın kanına girdiler çünkü sahipsizdi şimdi Ukrayna'da zorlandılar yakında barış isterler bence istedikleri toprakları işgal ettiler gavurların ruhu menfattir onlar insanlıktan anlamazlar yüce Rabbim zalimleri kahar ismiyle kahrı perişan etsin köklerini kurutsun tuzaklarını başlarına yıksın itifaklarını dağıtsın zembüzer etsin İnşallah amin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya emperyalizmin taaa Baltıklardan başlayarak Romanya Polonya Bulgaristan ve Dedeağaç yığınaklanması ve Ukrayna'yı uç beyi gibi üstüne salındığını gördü. Emperyalizmin yeni dönem hedefleri "ÇİN, RUSYA ve İSLAMİYET" olduğunu göz önünde bulunduracak olursak yeni dönemde Rusya "İslamiyet desteğini ardına almaya çalışacak gibi" . Öyle olmasa ASTANA birlikteliğini bozmak için Türkiye ile dalaştırılan Ortadoks Yunanistan'ın arkasında dururdu..??!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
Altın fiyatlarında sert yükseliş