Rusya, Kiev dahil 13 şehri bombaladı: Zelenski'den İran, Putin'den Türk Akım iddiası

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rus saldırıları sonrası büyük patlamalar yaşandı. Binalarda, caddelerde ağır hasar oluşurken, çok sayıda kişi de öldü ve yaralandı. Rusya, Kırım'daki Kerç Köprüsü patlamalarından Ukrayna'yı sorumlu tutmuştu.

GİRİŞ 10.10.2022 08:33 GÜNCELLEME 11.10.2022 09:26
Bu Habere 340 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rus saldırısı sonrası büyük patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Bazı binalardan dumanlar yükseldi. Caddeler, sokaklar ve iş yerleri ağır hasar aldı.

"SIĞINAKLARDAN ÇIKMAYIN" ÇAĞRISI

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da başkentte birden fazla patlama yaşandığını belirtti:

"Hava saldırısı devam ediyor ve herkesten sakin olmalarını ve sığınaklarda kalmalarını istiyorum."

Kiev halkı metrolara indi

TÜM UKRAYNA BOMBALANDI

Ukrayna medyası ülkenin batısından doğusuda, güneyinden kuzeyine 13 şehrin Rus füzeleriyle vurulduğunu bildirdi.

Rusya dün Zaporijya'yı vurmuş, saldırı nedeniyle en az 17 kişi hayatını kaybetmişti.

PATLAMA SESLERİ BBC CANLI YAYINA DENK GELDİ

Saldırı olmadan önce canlı yayında son gelişmeleri aktaran BBC muhabiri, savaş uçaklarının geçişi ve patlama seslerinin ardından canlı yayından alındı.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı; Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 19 kişinin öldüğünü 1056 kişinin yaralandığını bildirdi.

Patlamalardan birinin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ofisine yakın bir yerde gerçekleştiği ifade edildi.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" dedi.

Zelenski, "Şehirlerimize yapılan saldırılarda İran yapımı İHA'lar da kullanıldı" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan jet hızıyla yapılan açıklamada ise, "Rusya'ya insansız hava aracı vermekle ilgili suçlamaları reddediyoruz ve Ukrayna'daki savaşın tarafı değiliz" denildi.

NOT: Daha önce de ABD istihbaratı, Rusya'nın İran'dan İHA tedarik ettiğini öne sürmüş, Moskova bu iddiaları yalanlamıştı.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: FÜZELER CESARETİMİZİ YOK EDEMEZ

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise, saldırılara ilişkin, "Teröristlerin füzeleri cesaretimizi yok edemez, başkentimizin kalbi vurulduğunda bile. Müttefiklerimizin kararlılığını da sarsamazlar. Geri dönülemez biçimde yıktılar tek şey Rusya'nın geleceğidir" şeklinde tweet attı.

BİR GÜNDE 75 FÜZE FIRLATILDI

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy de "Rusya bu sabah 75 roket fırlattı, 41 tanesi hava savunmamız tarafından etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA: TÜRK AKIM'I PATLATMAYA ÇALIŞTILAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, busabah başlatılan saldırılar hakkında, "Uzun menzilli füzeler bu sabah Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim tesislerini vurdu. Rusya'ya karşı saldırılar devam ederse cevabımız sert olacak. Kırım Köprüsü saldırısı bir terör eylemidir. Ukrayna aynı zamanda Türk Akım Boru Hattı'nı havaya uçurmaya çalıştı" açıklamasında bulundu.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: TÜM HEDEFLER BAŞARIYLA VURULDU

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu ve amaca ulaşıldığını vurguladı. Konaşenkov, "Bugün Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından uzun menzilli, yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna'nın askeri idare, haberleşme ve enerji sistemlerinin bulunduğu tesislere yoğun atışlar yapıldı. Atışlar amacına ulaştı. Belirlenen tüm tesisler vuruldu. Ukrayna ordusuna ait 6 komuta noktası, 5 mühimmat deposu ve 2 yakıt depolama üssünün imha edildi" dedi.

MEDVEDEV: DEVAMI GELECEK

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, sabah saatlerinde Ukrayna'nın enerji ve ordu tesislerine Rus güçleri tarafından düzenlenen bombardımanlara ilişkin, "Birinci perde oynandı. Devamı gelecek" dedi.

"KERÇ KÖPRÜSÜ SALDIRILARININ ARKASINDA UKRAYNA VAR"

Geçtiğimiz günlerde Kırım'da bulunan Kerç Köprüsü'nde patlama yaşanmış, Moskova yönetimi bu durumdan Ukrayna'yı sorumlu tutmuştu. Bu gelişmenin ardından Putin, arkasında Kiev'in olduğunu iddia ettiği patlamaları "terör saldırısı" olarak nitelendirmişti ve Güvenlik Konseyi'ni toplama kararı almıştı.

Putin, Güvenlik Konseyi'ni topluyor: Kırım Köprüsü saldırısının arkasında Ukrayna varPutin, Güvenlik Konseyi'ni topluyor: Kırım Köprüsü saldırısının arkasında Ukrayna var

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 340
  • yoruyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    bu işler paylaşımla alakalı,bakarsın 1. dünya savaşında olduğu gibi gizli anlaşmalar çıkar işin altından..Bize müttefik görünenler paylaşım planları yapmıştı hatırlamak için yakın tarihe bakmak yeterli..Bu işlerden uzak duran kazanır.Bir büyüğümüzün dediği gibi iyiki topraklarımızdan petrol çıkmıyor,huzur yüzü göremezdik yıllar boyu.teknoljini ve gıdanı üret,çalış ve kazan olay bukadar basit...
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve avrupanın iki kardeşi nasıl birbirine düşürdüğüne bakarmısınız.azerbeycanla bizim savaştığımızı düşünebiliyormusunuz
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sivillere saldırıyor feryadı figan Ukrayna’nın saldırdı köprü askeri amaçlı mı kullanıyordu sivil değil miydi o köprü onu niye gündeme hiç getirmiyorlar
    Cevapla
  • sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    bu namussuzluğun arkasında yahudi iranda var biline...türk akım ona çok batıyor zaten.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya topraktan doymaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!