Kerç Köprüsü'nü patlatanlar yakalandı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kırım'daki Kerç Köprüsü'nde meydana gelen patlamalarla ilgili olarak 8 kişiyi gözaltına aldı. FSB, köprüyü patlatma emrinin doğrudan Ukrayna istihbaratı tarafından verildiğini ifade etti.

GİRİŞ 12.10.2022 09:59 GÜNCELLEME 12.10.2022 11:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014'te ilhak edilen Kırım'daki Kerç Köprüsü'nde meydana gelen patlamanın, Ukrayna istihbaratınca yapıldığını belirtmiş, önceki gün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ve diğer kentlere düzenlenen füze saldırılarının da misilleme olduğunu açıklamıştı.

Putin, Güvenlik Konseyi'ni topluyor: Kırım Köprüsü saldırısının arkasında Ukrayna varPutin: Kerç Köprüsü saldırısının arkasında Ukrayna var

Rusya, Kiev dahil 13 şehri bombaladı: Zelenski'den İran, Putin'den Türk Akım iddiasıRusya, Kiev dahil 13 şehri bombaladı: Zelenski'den İran, Putin'den Türk Akım iddiası

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kırım'daki köprüye düzenlenen ve 3 kişinin öldüğü saldırıyla ilişkili olarak 5 Rus, 3 de Ukrayna ve Ermenistan vatandaşının gözaltına alındığını duyurdu. FSB, saldırının doğrudan Ukrayna istihbarat kurumu ve başkanı Krilo Budanov'un emriyle düzenlendiğini iddia etti.

UKRAYNA YÖNETİMİ RESMİ OLARAK PATLAMALARI ÜSTLENMEDİ

Ukrayna, Rusya açısından prestij anlamına gelen köprüdeki patlamayı resmi olarak üstlenmemişti ancak birçok Ukraynalı yetkili patlamayı sevinçle karşıladıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna 2014 den beri işgaldeki toprağını kurtarmak için sabotaj yapmıştır haklı.
    Cevapla
  • Korkut Ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın baş aktörlerinin Putin ve Zelenski olduğunu düşünüyorsunuz. Aslında onları da yöneten biri var, o da lanetlenmiş şeytan. Şeytan istediğini yaptırıyor. Kur'an'dan bihaber insanlar, bir anda nefislerinin ve şeytanın kurbanları haline dönüşüveriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Danimarka Kralı, elinde Filistin bayrağıyla protestolara eşlik etti
96 yaşındaki anne ömrünü engelli oğullarına adadı: 60 yıldır bebek gibi bakıyor