Putin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya, kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında. Avrupa'ya gaz sevkiyatı için, Türkiye'de büyük bir dağıtım merkezi kurabiliriz" dedi.

GİRİŞ 12.10.2022 14:36 GÜNCELLEME 12.10.2022 16:35
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Haftası adlı konferansta konuştu.

Avrupa'ya gaz tedarik etmeye hazır olduklarını söyleyen Putin, Kuzey Akım boru hatları üzerinden gönderilemeyen enerjinin, Türkiye'ye kurulacak bir gaz dağıtım merkeziyle Avrupa'ya ulaştırılabileceğini söyledi.

Putin'in konuşmasından satır başları:

"Kırım'daki Kerç Köprüsü'ndeki terör eyleminin arkasında Ukrayna Özel Güçleri var.

Kerç Köprüsü'nü patlatanlar yakalandıKerç Köprüsü'nü patlatanlar yakalandı

Kuzey Akım 1'e yapılan sabotaj, uluslararası bir terör eylemidir. Sabotajın arkasında, Rusya ile Avrupa arasında bağları kesmeye çalışanlar var.

Putin'in konuşmasından bir kare

"AVRUPA'YA KIŞIN DA GAZ SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Rusya, Avrupa'ye kışın da gaz sağlamaya hazır. ABD Avrupa'yı, sıvılaştırılmış gaz almaya zorlayabilir. ABD artık yüksek fiyattan gaz satışı yapabilecek. Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez.

"TÜRKİYE'DE AVRUPA İÇİN GAZ DAĞITIM MERKEZİ KURABİLİRİZ"

Eğer Avrupalı ortaklarımız da kabul ederse, Kuzey Akım gaz kaynaklarını Karadeniz'e yönlendirebilir; Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'de büyük bir dağıtım merkezi kurabiliriz. Bu hamleler gaz arzının coğrafyasını genişletecek."

Putin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıtPutin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıt

GAZPROM: TESİSİ TÜRKİYE-AB SINIRINA KURMAYA HAZIRIZ

Putin'in bu sözlerinden dakikalar kürsüye gelen ve konuşmasını yapan Rus devlet enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Alexey Miller, söz konusu tesisin Türkiye-AB sınırına yakın bir noktada kurulabileceğini kaydetti:

"Karadeniz'de sevkiyat tesisleri kurmaya ve Türkiye- AB sınırında gaz ticareti için platform oluşturmaya teknik olarak hazırız."

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak da "Türk Akım boru hattına ilave hatlar inşa edilmesini düşünüyoruz" dedi.

RUS PROFESÖR: TÜRKİYE BAŞLI BAŞINA BİR MERKEZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Akademisi'nde siyasi bilimci, aynı zamanda da Türkolog olan Prof. Dr. Vladimir Avatkov, Putin'in Türkiye'de gaz merkezi önerisi hakkında, "Türkiye'nin kendisi başlı başına -ekonomik, siyasi ve diplomatik olarak- bir merkez. Tüm ihtişamıyla Batı'nın baskısına dayanıyor ve boyun eğmiyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 139
  • Erol Yenigün 1 yıl önce Şikayet Et
    AMAN HA KESİNLİKLE RUSYA bu islere sokulmamali şeytani pilanlar olduğu kesin kendi işimizi kendimiz yapalim.
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya kendi guvenligi ve gelecegi icin guclu bir turkiye lazim, cunku rusyada biliyor avrupa tarafinda onlarin yaninda duracak tek ortak turkiye baskasi yok. 1 ci dunya savasinda turkiyeyi cokerten aslinda avrupa ve rusyanin birlesmesi. ama kendileri de zarar gorduler sonradan. o yuzden ders cikardilar. guclu bir turkiye oldumu, bu sefer amerika dengeleniyor avrupa ile yoksa denge yok rusya yalniz kaliyor.
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ni mahf et putin kardesh sende o güc var inweAllah yapa bilirsin)
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ABD nordstreami 1i patlattı. ABD'ye pahalı LPG satmak istiyor.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin amca gene bişeyler deniyo ama ne
    Cevapla
  • Hız hız 1 yıl önce Şikayet Et
    Gayet makul bir aciklama, ne olursa Avrupanin aleyhine oluşuyor, Abd nin Avrupayi avucuna alışına dönüşüyor, kuş kadar beyni olan bunu görür. Dolar, avroyu aştı, enerji kriziyle, Avrupa orta caga döndü, Abd den fahiş fiyatla, sivi gaz alacak, Ukrayna devleti gercekten halkini mi düşünüyor, Abd nin cebini doldurup, Avrupayı Abd nin kucagina mi düşürüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor