Putin'in Türkiye önerisine ilk tepki Fransa'dan: Anlamsız bir teklif

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Avrupa'nın Rus enerji kaynaklarına olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığı bir dönemde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de bir enerji merkezi önerisinin "anlamsız" olduğunu kaydetti.

GİRİŞ 14.10.2022 11:25 GÜNCELLEME 14.10.2022 11:50
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz gün Rusya Enerji Forumu'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kurulacak bir gaz merkeziyle Avrupa'ya enerji akışının sağlanabileceği önerisini sundu.

Bu tekliften bir gün sonra Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. İki lider yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirirken, Putin yaptığı teklifi yeniden masaya getirerek, "Gaz tedarikinde Türkiye, Avrupa'ya oranla en güvenli güzergah haline geldi. Türkiye, Avrupa Birliği'ne gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladı. Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi haline getirme niyetimizi belirledik. Bu merkezin çalışması sayesinde, hem tedarik hem de fiyat belirleme konusunda güzel bir platform olacaktır" dedi.

Putin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabilirizPutin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

Rusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdiRusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdi

Gazprom Başkanı: Türkiye'yle gaz merkezi görüşmelerine haftaya başlıyoruzGazprom Başkanı: Türkiye'yle gaz merkezi görüşmelerine haftaya başlıyoruz

FRANSA: BU TEKLİF ANLAMSIZ

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Putin'in teklifiyle alakalı bir açıklama yaptı. Avrupa'nın Rus enerji kaynaklarına olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığı bir dönemde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de bir enerji merkezi önerisinin "anlamsız" olduğunun belirtildiği açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Avrupa'ya gaz tedariği için Türkiye'de merkez açma önerisi; Rusya'ya olan enerji bağımlılığını azaltmaya çalışan Avrupalılar için bir anlam ifade etmiyor" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 160
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bu plana karsiysa demekki eyi yoldayiz dusmanlarimizin tepki gosterdigi ne varsa yapalim
    Cevapla
  • Safa kuzugüden 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin adı yetiyor emperyallere
    Cevapla
  • Yunus Sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Teklif anlamlı Fransa Ahlaksız
    Cevapla
  • Cetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam mikro sen o zaman bu kış kuyruğu iyi bir titrette aklın başına gelsin
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamını söyleyim, acizane : Birdefa kapınızın önüne kadar geliyor. Uzaklar yakın oluyor (maliyeten). Uzaklarda aramaya gerek kalmaz (zaman açısından). Seni bilmem ama, belki insalık hayır görür. Vesair.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru