Rusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdi

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus doğal gazının Avrupa'ya ulaştırılması için Türkiye'de yeni bir gaz dağıtım merkezi oluşturulması teklifine; Türk tarafının oldukça olumlu tepki verdiğini söyledi.

Rusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdi
Rusya: Türkiye doğal gaz teklifimize olumlu yanıt verdi
GİRİŞ 13.10.2022 19:17 GÜNCELLEME 13.10.2022 19:30
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus doğal gazı için Türkiye'de bir dağıtım merkezi oluşturulması teklifine Türk tarafının nasıl tepki verdiği konusundaki soruya, "Oldukça olumlu ve teklifimizle ilgilendiğini gösteren bir tepki aldık" yanıtını verdi.

"Türk Akım doğal gaz boru hattına yönelik saldırı girişiminde bulunan sabotajcılar yakalandı" ifadesini kullanan Peskov, "Türk Akım Boru Hattı, Kuzey Akım'ın yerine geçmeyecek. Bu hatların farklı kapasiteleri var" şeklinde konuştu.

Putin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabilirizPutin: Türkiye'ye büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

Putin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıtPutin'in gaz merkezi teklifine Türkiye'den ilk yanıt

Erdoğan ve Putin bir araya geldi: Dünyaya farklı ses getirecekErdoğan ve Putin bir araya geldi: Dünyaya farklı ses getirecek

TEKLİFİ PUTİN ERDOĞAN'A İLETTİ

Peskov'un bu açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gaz merkezine ilişkin teklifi, bugün Astana'da gerçekleştirdikleri görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şahsen iletmesini izledi.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA'YA

Rusya lideri dün yaptığı açıklada, Rus gazını Türkiye'ye iletmesi için yeni bir boru hattı sistemi inşa edilmesini ve Türkiye'ye bu hatla iletilen gazın ülkede oluşturulacak bir merkez üstünden Avrupa ülkelerine gönderileceğini belirtmişti.

Rus lider Putin bugün yaptığı açıklamada ise, "Gaz tedarikinde Türkiye en güvenli güzergah haline geldi şu an. Avrupa'dan çok daha güvenli güzergah haline geldi. Türkiye, Avrupa Birliği'ne gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladı. Dün Rusya Enerji Haftası'nda enerji bakanınız ve BOTAŞ ile müzakereler yaptık. Bir gaz boru hattı daha inşa etme niyetimiz var. Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi haline getirme niyetimizi belirledik. Bu merkezin çalışması sayesinde hem tedarik hem de fiyat belirleme konusunda güzel bir platform olacaktır. Rusya'dan Türkiye'ye hidrokarbon tedariki tam akışla devam ediyor. Doğal gaz fiyatları şu anda zirvede. Türkiye'de bir merkez önerisinde gaz fiyatları siyasi imalar olmadan belirlenebilir" açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 81
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna meselesinin görüşmede hiç gündem olmamış olası da çok HAYIRLI bir haber. Putin taktik Nük. kullanımı biraz ertelenmiş olmalı.. iç danışlma sürecinde. Kremlin ihtimalen Taktik Nük kullanılan TATBİKAT ile gözdağı/uyarı vermeyi gündeme aldırmış olmalı. En fazla Ukrayna için 2-3 ay kazanılmış...
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin Putin Putin ve Goooollll. Ağlamak istiyorum sayın seyirciler..... Resmen OPEC kadar etkili ve etkinliğini kontrol edebileceği bir yeni yapıya oynadı ve %100 kazanır. GCC ,African ve ABD hariç tüm uluslararası boru hatlarının düğümü... Körfez de bir gemiden Avrupa ya (Google amca üzerinden) bakarsanız dümdüz bir boruhattı ve kolay görünüyor ama Afrika dan Avrupa ya boru hattı daha kolay; doğu Akdeniz de platformlar yükseldikçe daha da kolay olacak.. Her neyse, Putin, ABD nin Türkiye ye boru hattı önerisine "keçi" lik damarı tuttuğunu görmüş :))
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile yapılan anlaşmalardan rahatsız olanlar hemen buna da bir kılıf bulacak ve eleştirecektir bunların çoğu amerikan merkezli, bizdeki papağanları olacaktır. Gale almayın, memleketin çıkarlarına olan her şeyi yapın. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    eee meral bak Rusya ile ilişkiler ne hale geldi iyice dozu artırdık S-400 leri gazla çalıştıracaz gaz merkezi kuruyoz ortak. ee sana iyi kudurmalar abd mandası senii....
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    eee meral bak Rusya ile ilişkiler ne hale geldi iyice dozu artırdık S-400 leri gazla çalıştıracaz gaz merkezi kuruyoz ortak. ee sana iyi kudurmalar abd mandası senii....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası