Çekya'dan Putin'i kızdıracak sözler: Beklenenden zayıf çıktı!

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rusya-Ukrayna Savaşı’na değinerek, “Putin beklenenden daha zayıf çıktı. Rusya'da zayıf bir lider olmak ise genellikle kişisel bir sona yol açar” dedi.

Çekya'dan Putin'i kızdıracak sözler: Beklenenden zayıf çıktı!
Çekya'dan Putin'i kızdıracak sözler: Beklenenden zayıf çıktı!
GİRİŞ 12.10.2022 23:38 GÜNCELLEME 12.10.2022 23:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya-Ukrayna Savaşı ile sanılanın aksine daha “zayıf” olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

''PUTİN BEKLENENDEN ZAYIF ÇIKTI''

Lipavsky yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı ile Putin’in bitiremeyeceği bir yola girdiği için zayıflamaya devam edeceğini aktararak, “Putin beklenenden daha zayıf çıktı. Rusya'da zayıf bir lider olmak ise genellikle kişisel bir sona yol açar” dedi.

Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel döneminin ve buna eşlik eden Rusya'ya yönelik dostane yaklaşımın sona erdiğine dikkat çeken Lipavsky, “Avrupa, Rusya'ya yaklaşımında geçmişin hatalarını tekrarlamaktan kaçınmalıdır. Merkel'in devri bitti. Rusya'ya yönelik bu politika da bitti. Rusya sivillere füze atarken ve bunu açıkça kabul ederken, Rusya Avrupa'ya karşı bir enerji savaşı yürütürken, Rusya Avrupa'ya karşı hibrit bir savaş yürütürken Rusya ile ilişkileri nasıl geliştirmek istersiniz? Avrupa'nın Rus etkisini sınırlamayı öğrenmesi gerekir. Almanya'nın bunu anladığını düşünüyorum" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’da vurduğu sivil hedeflere de değinen Lipavsky, Rusya'nın Ukraynalıların moralini düşürmek için bu saldırıları düzenlediğini ve Rus kuvvetlerinin sınırlı sayıda gelişmiş füzeleri olduğu için Rusya’nın bu terör yoğunluğunu sürdüremeyeceğini belirtti. Lipavsky, Putin’in, Çin ve Hindistan'ı da Rusya-Ukrayna Savaşı ile kaybettiğini ifade etti. 

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 7
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin beklenenden daha zayıf çıktı. :)
    Cevapla
  • dersenell 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem Türkiye de hem de Avrupa'da aptal siyasetçi görmek için en iyi zamandayız. Özellikle Türkiye'de muhalif kesimin boş teneke olduğunu net görmenin fırsatı var. Putin ve Erdoğan müthiş birer dâhidirler. Mevcut politikaları; her geçen gün Avrupa'yı batırıyorlar, ABD yi batırıyorlar, dünya her gün biraz daha, yeniden şekilleniyor. Mevcut dünya düzenini 1 yıl sonra asla göremeyeceksiniz. Peki Türkiye'nin Muhalefeti bundan ne anlıyor ?????????????????????
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Cekya rusyayi Provokation yapiyor tabi kendisi savasmiyor bos bos konusur olan Ukraine daki mazlum insanlara oluyor madem rusya okadar gücsüzse cekya niye savasa dahil olup rusya ile savasmiyor sorarlar adama gönder askerini Ukraine destek olsun korkak
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten içimizde bazı emekli paşalar Haşa öyle büyük gösteriyorlardı gördükkü kağıttan kaplan bile değiller sadece bombalamak bombalamak karada tırt mümümmatları biterse bitecekler
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta Allah daha sonrasında da Türk İstihbaratı istemedikçe Putin'e bir şey yapamazsınız. Savaşın Rusya lehine dönmesi Türkiye'nin tek karar değişikliğine bakar. Türkiye'de Rusya'nın yorulmasını, zayıflamasını ister ama bir yere kadar. Batı daha ileri gitmeye karar verirse; onlar da Putin'in düştüğü hataya düşüp kaybederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?