Yunanistan'dan Sakız Adası'na askeri tahkimat

ABD tarafından Yunanistan'a hibe edilen M1117 tipi zırhlı araçlar, Lozan Anlaşması gereği gayri askeri statüde yer alan Sakız Adası'nda görüntülendi.

GİRİŞ 11.10.2022 09:02 GÜNCELLEME 11.10.2022 09:55
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik, ABD'nin Yunan topraklarında askeri üsler kurmasıyla daha da yükseldi.

Bu durumun üstüne ABD'nin Atina Büyükelçiliği, ABD'nin yıl sonuna kadar Yunanistan'a 1200 adet kullanılmış zırhlı araç sevk etmesini planladığını duyurdu.

Son olarak ABD'nin, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ne hibe ettiği M1117 tipi zırhlı araçlar gayri askeri statüde yer alan Sakız Adası'nda görüntülendi.

Cumhuriyet'in haberine göre; aırhlı araçlar adada yangın tatbikatında görev aldı.

GAYRİ ASKERİ STATÜ KONUMUNDA YER ALIYOR

Sakız Adası, 1923 Lozan Barış Anlaşması gereğince gayri askeri statü konumunda yer alıyor.

Yunanistan, adanın statüsünü ihlal ederek, adada çeşitli üsler inşa etti.

Adada konuşlanan askeri birlikler zaman zaman tatbikat gerçekleştiriyor.

NE OLMUŞTU?

Yunan donanmasına ait çıkarma gemilerinin gayri askeri statüdeki Midilli ve Sisam adalarına ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk ettiği anlar Türk İHA'ları tarafından görüntülenmişti. Yunanistan Midilli'ye 23, Samos'a 18 zırhlı araç konuşlandırdı.

Ankara, 18 Eylül ve 21 Eylül'de yaşanan bu olayları Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın adaları silahlandırmaya ve adaların statüsünü ihlal etmeye devam ettiğinin en açık göstergesi olarak niteleyerek, bu saldırgan eylemleri "asla kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 202
  • BASGERİKOMŞU 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelinen aşamadan itibaren tek seçenek kalmaktadır ülkemizin milletimizin devletimizin güvenliği bütünlüğü hassas çizgilerimiz olmasından dolayı atılacak adım gayet netleşmiştir çünkü Yunanistan kesminde olumlu adımlar göremiyoruz tüm gelişmeler ülkemizin menfaatlerine güvenliğine tehdit ikaz uyarı yarar sağlamıyorsa atılacak tek adım kaldı karşımızda hak tanımaz hukuk tanımaz bir yönetim var destekcileri var dünya hukukuna sayı duyan devletler olsaydı bu gelişmelere mani olurlardı kimselerden izin alacak pozisyonda değiliz ancak son umut barış namına ikaz BM de yapılabilir pekte umudum yok yararlı olacağından?
    Cevapla
  • Fırtına 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç önemi yok sadece iki saatimizi alır aslanim
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Haçlı Siyonistlein kastı canadır inan Uyan ey gözlerim gafletten uyan…
    Cevapla
  • AZKALDI 1 yıl önce Şikayet Et
    Muazzam bir psikolojik savaş uyguluyor Yunanistan yönetimi arada güldürücü açıklamalarına tanık olduk gelinen durum gülünecek boyutta değil vatan güvenliği bütünlüğü sözkonusu o konuda tereddüt asla etmeyiz öyle olacak gibi tüm gelişmelerle Yunanistan ülkemize yönelik güvenlik tehditi bir devlettir gecelerin şahidi olmaz sessiz ve derinden geliriz kimbilir gümbür gümbür geliriz kendileri ikaz edildi el uzatıldı netice gözlerönünde.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    hammadde ayağımıza kadar geldi. derby jilet markası mı yoksa bilem ki yeni bir marka çıakralım. izmir demirçelik fabdirkası bu çelik yığınlarını eritecekişleyecek yatırımı yapmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler