Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 233'e yükseldi

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 233'e çıktı.

Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 233'e yükseldi
Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 233'e yükseldi
GİRİŞ 13.10.2022 02:32 GÜNCELLEME 13.10.2022 02:35

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Dr. İfedayo Adetifa, haftalık basın toplantısında, ağustosta yeni şüpheli kolera vakalarının sayısında temmuza göre yüzde 47 artış olduğunu belirtti.

Adetifa, ocaktan bu yana kolera salgınının, başkent Abuja'nın yanı sıra 33 eyalete yayıldığını ifade etti. Bu sürede 10 bin 217 kişiye kolera teşhisi konulduğunu aktaran Adetifa, salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 233'e çıktığını belirtti. Adetifa, ayrıca küresel olarak çeşitli ülkelerde COVID-19 vakalarının azalmaya devam ettiğini ve Nijerya'da vaka eğilimlerinin değiştiğini söyledi.

SU YETERSİZLİĞİ VE TIBBİ MÜDAHALE EKSİKLİĞİ ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

"Vibrio" bakterisinin neden olduğu, gıda ve su yoluyla bulaşan bir hastalık olan kolera, şiddetli ishale ve vücutta su kaybına yol açıyor. Hastalık tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor. Nijerya'da temiz su yetersizliğinin yanı sıra tıbbi müdahalenin etkin yapılamaması, hastalık ve ölüm riskini artırıyor. Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo ve maymun çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklara da sıklıkla rastlanıyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki