Ukrayna Musk'a tepkili: Odessa'daki panolardan fotoğrafı kaldırıldı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta barış planını açıklayan Musk, Ukraynalıların hedefi olmuştu. Musk'ın fotoğrafı Odessa'daki Ukrayna'yı destekleyen ünlüler panosundan kaldırıldı.

Ukrayna Musk'a tepkili: Odessa'daki panolardan fotoğrafı kaldırıldı
Ukrayna Musk'a tepkili: Odessa'daki panolardan fotoğrafı kaldırıldı
GİRİŞ 13.10.2022 11:37 GÜNCELLEME 13.10.2022 11:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın liman kenti Odessa, Kiev'i destekleyen uluslararası ünlüleri resmeden reklam panolarından Tesla CEO'su Elon Musk'ı kaldırdı. Elon Musk'ı panolardan kaldırma kararı, Musk'ın Rusya-Ukrayna barış planını tweetlemesinden sonra geldi.

Musk’ın planı, “ilhak edilen bölgelerde BM gözetiminde yeni oylamanın” yapılmasını, Kırım’ın Rusya içinde kalmasını, Kırım’a su teminatının garanti edilmesini ve Ukrayna’nın tarafsız statüde kalmasını öngörüyor.

Odessa yönetimi Telegram'a "Reklam departmanı, Ukrayna'yı destekleyenlere şükranlarımızı ifade ettiğimiz reklam panolarından Elon Musk'ın fotoğrafını kaldırıyor" dedi.



Ayrıca, bir belediye çalışanının milyarderin yüzüne büyük bir mavi kağıt parçası yapıştırdığını gösteren bir video yayınladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Twitter'da bir anket başlatarak bu fikre tepki göstermişti.

Takipçilerine hangi Elon Musk'ı daha çok beğendiklerini sormuştu.


"Ukrayna'yı destekleyeni mi, Rusya'yı destekleyeni mi?" 

Elon Musk'ın 'Ukrayna'da barış planı' önerisine tepki yağıyorElon Musk'ın "Ukrayna'da barış planı" önerisine tepki yağıyor

PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ İDDİASI

Eurasia Group Başkanı Siyaset Bilimci Ian Bremmer Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk'ın Rusya Lideri Vladimir Putin'le görüştüğünü iddia etti. Musk ise iddiayı yalanladı.

Bremmer Twitter hesabından, "Elon Musk bana Putin'le ve Kremlin'le Ukrayna hakkında doğrudan görüştüğünü söyledi. Ayrıca Kremlin'in kırmızı çizgilerinin ne olduğunu da bana anlattı" ifadelerini kullandı.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    kulkadan, Kuklacıdan yana değilseniz KÖTÜSÜNÜZ ! Kafası !
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafası bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı