Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Ukrayna konusunda minnettarız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ukrayna'da oynadığı rolden dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Ukrayna konusunda minnettarız
Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Ukrayna konusunda minnettarız
GİRİŞ 14.10.2022 15:44 GÜNCELLEME 14.10.2022 16:28
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Erdoğan'a, Ukrayna'daki arabuluculuk ve esir takası konusunda minnettarız. Kendisi tahıl krizi konusunda da aktif rol oynadı" ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, "Ukrayna müzakereler için hazır ise, arabuluculuk çabaları gerekecek. Ukrayna'ya daha kapsamlı saldırı yapmaya gerek yok. NATO birliklerinin Rusya ile doğrudan çatışması küresel bir felakete yol açar. Umarım bunu söyleyenler böyle adımlar atmayacak kadar akıllıdır" diye ekledi.

Putin'in düzenlediği basın toplantısında bir kare

"ALMANYA HATA YAPTI"

Putin, Almanya'ya da mesaj göndererek, "Almanya, Ukrayna'da NATO'nun tarafında yer alarak hata yaptı. Alman halkı da Berlin'in NATO'yla ilişkilere öncelik vermesinin bedelini ödüyor" diye konuştu.

"BİDEN'LA GÖRÜŞMEK İÇİN BİR NEDEN YOK"

"G20 Zirvesi'ne katılma konusunda henüz son kararımı vermedim" diyen Putin, ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmesi için bir neden görmediğini kaydetti:

"O'na (Biden) benimle konuşmaya hazır olup olmadığını sormalısın. Ben, herhangi bir müzakere planı görmüyorum. Görüşmeye gerek olduğunu da düşünmüyorum."

"ASKERE ALIMLAR İKİ HAFTAYA BİTİYOR"

Rusya'daki seferberlik sürecine değinen Putin, "Yeni bir kısmi seferberlik ilanı düşünmüyoruz. Kısmi seferberlik kapsamında askere alımlar iki hafta içinde tamamlanacak" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 49
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin çok ciddi, Avrupayı yakacak... Avrupa Halkları caddelere dökülecek...
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya haktir ne kadar turkdusmani varsa hepsini himaye ediyor saymakla bitmez tavsiyem cift corap giysinler ayda bir banyo soguk suda
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin sanayisi gaza bagli amarika ne derse avrupa kopegi tamamdiyor halbuyken gazimiz biterse bu carki nasil dondeririz diye hesaba almadi avrupa sandilarki putin gazakisini durdurmaz diye hesaplayan avrupa birden kendini buzunicinde buldu aslinda hesabini amarikadan sormali simdi gazfiyatlari 100de300yukseldi sanayi durdu gazmaliyeti uretimi eritti gaz yok firinlar kapandi avrupa kara kara dusunuyor putine yalvaracak hale geldiler putin restini cekti sadece erdogan araciligiyla avrupa gaza erisebilir ama fiyatlarda buyuk artislar var ya avrupa paraya verecek yada usuyecek uretim bitecek fakirlesecek erdogana yalvarmalari bence daha kazancli olacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O değil de soldaki resmen dublörü
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almaya bitmiş tükenmiş bir ülke. Sahipleri Amerika ve İsrail. Dolayısıyla Almanya diye bir ülke sadece kağıt üzerinde ve kukla yönetimlerle idare ediliyor.
    Cevapla
  • Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen de öyle
    Cevapla
  • İsoBaba 1 yıl önce Şikayet Et
    2. Dünya savaşından bu yana Almanya'nın sahibi zaten ABD.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek