Ve uyarı geldi: Tüm Avrupa'yı saracak!

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi, Avrupa'da gelecek ay Covid-19 Omicron varyantının BQ.1 alt versiyonunun baskın olacağını belirterek, virüsün yayılması ihtimaline karşı tetikte kalınması konusunda uyarıda bulundu.

GİRİŞ 22.10.2022 07:42 GÜNCELLEME 22.10.2022 08:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC), AB içinde kasım ortasından aralık ayının başına kadar Covid-19 virüsünün Omicron varyantının BQ.1 alt versiyonunun baskın tür olacağını bildirdi.

ECDC'den Covid-19'un Omicron varyantının BQ.1 isimli alt versiyonuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Söz konusu türün kasım ortasından aralık ayının başına kadar AB içinde baskın hale geleceği belirtilen açıklamada, Asya'daki ön laboratuvar çalışmalarının BQ.1'in bağışıklık sistemi tepkisinden önemli ölçüde kaçınma yeteneğine sahip olduğunu gösterdiği bildirildi.

DİĞER VERSİYONLARDAN DAHA FAZLA ENFEKSİYONA NEDEN OLMUYOR

Açıklamada, dolaşımdaki Omicron varyantları BA.4/BA.5 ile karşılaştırıldığında BQ.1'in daha şiddetli enfeksiyon riski taşıdığına dair kanıt olmadığı kaydedildi.

ECDC Direktörü Andrea Ammon'un "Ülkeler, BQ.1'in ortaya çıkması ve yayılması sinyallerine karşı tetikte kalmalı ve hassas testleri sürdürmelidir." ifadesine yer verilen açıklamada, özellikle 65 yaş üstü kişilerde vakaların izlenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, türün en çok dolaşımda olduğu ülkelerin yüzde 19 ile Fransa, yüzde 9 ile Belçika, yüzde 7 ile İrlanda, yüzde 6 ile Hollanda ve yüzde 5 ile İtalya olduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz 15 gün önce milletçe atlatmış olabiliriz
    Cevapla
  • H.serdar aytekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi biraz daha pompalayın aşı satmak için. Zavallı insanlık.
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sularım virüsünüzü, alt varyantı üst varyantı farketmeksizin, yunanistanı da sulayayım elim değmişken.
    Cevapla
  • Afrika Kölesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh My God !!! Fransa'daki virüs orani %19 , tedbirlerinizi alin, Fransa'yi izole edin, gümrüklerinizi kapatin !!!
    Cevapla
  • Camlica 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Rahat durmuyor laboratuvarda üret ve sal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den