İsrail Savunma Bakanı Gantz'dan Türkiye açıklaması: Ekibime talimat verdim

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz "Türkiye ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör" diyerek ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesi ve diyalog kanallarının açık tutulması için ekibine talimat verdiğini ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı Gantz'dan Türkiye açıklaması: Ekibime talimat verdim
İsrail Savunma Bakanı Gantz'dan Türkiye açıklaması: Ekibime talimat verdim
GİRİŞ 28.10.2022 11:56 GÜNCELLEME 28.10.2022 11:59
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Gantz, Türkiye ziyareti sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz

Türkiye ve İsrail'in, güvenlikle ilgili birçok sınamadan geçtiğini kaydeden Gantz, "Savunma alanında yeniden kurduğumuz ilişkilerimiz, İbrahim Anlaşması'nın da ortaya çıkardığı pozitif etkiyle Orta Doğu'nun istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacaktır." dedi.

Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!

Joe Biden: İsrail diye bir ülke olmasaydı biz bir tane kurardıkJoe Biden: İsrail diye bir ülke olmasaydı biz bir tane kurardık

İki ülkenin de bölgede istikrar, güvenlik ve refahı korumayı amaçladığını, terörle mücadelenin iş birliği gerektirdiğini belirterek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, (Milli Savunma) Bakan (Hulusi) Akar'a ve güvenlik güçlerine terör tehdidi altında olan İsrail vatandaşları ve Yahudi toplumuna yönelik hayat kurtaran iş birlikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"EKİBİME TALİMAT VERDİ"

Gantz, ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesi ve diyalog kanallarının açık tutulması için ekibine talimat verdiğini de belirterek "İsrail Türkiye'yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE ANLAŞMAZLIKLARIN ÇOĞUNLUĞU FİLİSTİN KONUSUNDA 

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gantz, daha önce kullandığı, iki ülke ilişkilerinin çeşitli testlere tabi tutulduğu ifadelerine açıklık getirdi.

Son on yılda İsrail-Türkiye ilişkilerinin kötü olsa da aktif olduğunu anlatan Gantz, anlaşmazlıkların çoğunlukla Filistin konusunda yaşandığını söyledi.

İsrail kuşatması 17. gününde.... Nablus yüz binlerce Filistinli için açık cezaevine döndüİsrail kuşatması 17. gününde.... Nablus yüz binlerce Filistinli için açık cezaevine döndü

İsrail, 2022'de 5300'den fazla Filistinliyi gözaltına aldıİsrail, 2022'de 5300'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı

Hamas: İsrail ile altı aylık bir savaşa hazırızHamas: İsrail ile altı aylık bir savaşa hazırız

Hala iki ülkenin farklı düşündüğünü kaydeden Gantz, "İsrail'in kendi güvenliği konusunda endişeleri bulunuyor. Filistinlilerin ekonomik ve insani yardım ve destek almak istemelerini de anlıyoruz. Bu farkları kapatmanın yolunu ilişkilerimizi geliştirirken bulacağız." dedi.

Gantz, iki ülke arasında savunma sanayisi alanında bir iş birliği yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, "İki ülke arası savunma alanında bu seviyede ilk görüşme bize gelecekteki potansiyel iş birliği için kapılar araladı ve yolu gösterdi. Herhangi bir proje üzerinde konuşmadık ama gelecek iş birlikleri kapsamında konuşulacaktır." şeklinde yanıt verdi.

Ülkesinde yaklaşan seçimlerin iki ülke ilişkilerine etkilerine yönelik soruyu da Gantz. "Umarım bir müddet için bu son seçim olacak ve istikrarlı bir hükümet kurulacaktır. Bana göre, hükümet ne olursa olsun ikili sınama ve çıkarlarımız aynı kalacaktır. Umarım bağlarımızı mümkün olabildiği kadar güçlendirebiliriz." diye cevapladı.

İsrail ve Lübnan anlaştı! Türkiye'den açıklamaİsrail ve Lübnan anlaştı! Türkiye'den açıklama

İsrailli bakan Beştepe'de: Erdoğan ve Bakan Akar'a müteşekkirizİsrailli bakan Beştepe'de: Erdoğan ve Bakan Akar'a müteşekkiriz

YUNANİSTAN ZİYARETİNİ NEDEN ERTELEDİ?

Gantz, Yunanistan ziyaretinin ertelenmesine ilişkin ise "Ziyaretimi tamamen teknik sebepler ve güvenlik sebepleriyle iptal ettim." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Yunan mevkidaşını bilgilendirdiğini ve anlayışla karşılandığını söyleyen Gantz, Türkiye ve Yunanistan'ın istikrar için diyalogla sorunlara çözüm bulmasını istediğini söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne demir kubbe savunma sistemi ihracatı yapılmasına yönelik iddialara ilişkin soruyu da cevaplayan Gantz, "Bu konuyu henüz konuşmadık. Gelecekte göreceğiz. Başka bir yerde yürüttüğümüz farklı projelerle ilgili detaylara girmeyeceğim." dedi.

TÜRKİYE İSRAİL'DEN F-35'LER İÇİN LOBI FAALIYETI YAPMASINI MI İSTEDİ?

Gantz, Türkiye'nin kendisine F35 uçaklarının verilmesi için İsrail'den lobi faaliyeti yapması istediği iddialarına da değinerek "Bu, ABD ile Türkiye arasında ikili bir meseledir." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ile ilişkilerimizi çok geliştirelim ....sorunlar zaten bitmez 5000 yıllık sorunlar..... Günümüzü kurtaralım geleceğe bakalım......kendi ayağımıza sıkmayalım.....
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek gibi mecbur kaldım demiyorda.
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Israil devletin kutsal topraklarda yeniden kurulacağına kutsal kitaplarda geçer! Sayın Ion Mihai Pacepa Sovjet ideolojinin komunist- marksist dezenformasyon kampanyasının bütün dünyada din ABD ve Batı düşmanlığı anti kapitalist ideoloji ve anti-semitizm yahudi Israil düşmanlığı algı operasyonu yayıp dinler arasında kavga nifak tohumu nasıl ektiklerine ve nasıl körüklediklerini anlatıyor Google de (Ion Mihai pacepa disinformation) arayın ve bilgilenin! Ne yazıkı toplum içinde birçok birey bu ideolojinin mağduru olmuşlardır birçoğu fakında bile değil! Birde Covid 19 çıkalı Anti semitzm çığ gibi çoğaldı. Google ile (The disinformation Tactics used by China) arayın ve tercüme edin!
    Cevapla
  • Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Size zulümü ve soy kırımı yapanlarla sarmaş dolaşsınız! Ne gariptir ki size sahip çıkan kucak açan, Osmanlıya ve müslümanlara Hasım oldunuz. Siz sofrasına oturduğunuz her millete ihanet ettiniz. ABD şeytanından bir lobiden başka dostunuz, yoldaşınız, kaderdaşınz varmı? Şeytan devlet ortan kalktığında, kime yalakalık kime ihanet edeceksiniz? Gene dağılıp mülteci olacaksınız. Yazdıklarım, Musevi ve yahudi kardeşlerimiz için değildir! İsraili yöneten siyonist kafaya sahip nankörler içindir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi alametlerden bahsediyorsun. Kuranda alamet varda biz mu görmedik yoksa hristiyanliktan ve musevilikten İslama gelen alametlerden mi SORU İŞARETİ
    Cevapla
  • Doğru söz 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrailoğulları, Kenanoğulları, peygamber katilidir. Bu nasıl peygamber soyundan olmaktır. Yüce yaradanın elbette bir bildiği vardır, işte onun içindir ki İsrail oğulları, yahudiler cennet yüzü göremeyeceklerdir. Kıyamet günü o gargef ağacıda yahudileri cehennemden koruyamacak.
    Cevapla
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet 3. sürgün olmadan kıyamet kopmayacak şimdi toplanıyorlar dağıtmak bize kalacak. En çok peygamber gelmesi Allah adına en çok yalan söyleyip azgın oldukları için olmasın.
    Cevapla
  • @Karadenize Cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan burada anti-semitzm polemiği yapma! Israil devletin yeniden kurulacağı kutsal kitaplarda geçer ve kıyamet alametlerinden birisidir! Yüce yaradanın bir bildiği vardır! Bir çok Peygamber Israil soyundandır! NOKTA.
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    T.C. ve Israil develtin arasında normaleşme Diyalog iki devletin ortak çıkarınadır! T.C. ve Israil ve Batı arasında geçmişte iyi olan ilişkileri bozmak için bir çok aktörler sürekli toplum içinde dezenformasyon yalan haber ve algı operasyonu anti-semitzm Israil ve batı-düşmanlığı yayarak toplumsal mühendislik yapmaktalar! Hedefleri T.C. ve Israil Batı devletini arasında ilişkileri sabote etmek ve uluslararası arenada iki ülkeyi ekonomik ve diplomatik olarak isole etmek! Bügün T.C. ve Azerbeycan savunma sanayinin birçok üründe Israil patent ve destekleri mevcut! Israil ortadoğuda Gıdada Tarımda Savunma Sanayisi ve Start-Up ve Bioteknoloji Tıp konusunda ortadoğuda Lider konumda!
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet israil devleti can azerbaycanli kardeşlerimize kamikaze dronu dahil bircok silah mühimmat desteği verdiler ama neden verdiler onuda düşünmek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti