Rusya'dan savaş itirafı: Teçhizatlar eksik

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'daki birliklerine tedarik etmek için silah ve teçhizatlarının bittiğini açıkladı.

Rusya'dan savaş itirafı: Teçhizatlar eksik
Rusya'dan savaş itirafı: Teçhizatlar eksik
GİRİŞ 28.10.2022 19:20 GÜNCELLEME 28.10.2022 19:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov , medya kuruluşlarının Kiev'i işgalinde büyük darbeler aldığını bildirmesinden aylar sonra silah kıtlığını fark etti.

Hükümetin sorunu çözmek için Rus askerlerine silah tedarikini denetlemekle görevli yeni bir konsey oluşturmak gibi "güçlü önlemler" aldığını söyledi.

Defense Post'a göre bölgesel yetkililerin Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov ile "eksik teçhizatı" sağlamak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi .

Peskov, Moskova'nın aldığı önlemlerin şimdiden ilk olumlu sonuçları verdiğini iddia etti.

Tedarik sorununun en büyük sebeplerinden bir tanesi yaptırımlar

Bu yılın başlarında bir ABD savunma yetkilisi , Rusya'ya uygulanan uluslararası yaptırımların silah endüstrisini etkilediğini iddia etti.

Moskova'nın elektronik bileşenlere uygulanan ambargo nedeniyle Ukrayna'da kullanılan güdümlü füzeleri değiştirmekte zorlandığı bildiriliyor.

Hazırlanan bir raporda, Rusya'nın mikroçip kıtlığı nedeniyle sınırlı sayıda hipersonik silaha sahip olduğu da belirtildi.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, "Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle, bu yüksek teknolojili mikroçip ekipmanının teslimatları durdu ve bu stokları yenilemenin hiçbir yolu yok" dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 12
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda rusun yeni oyunu)
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Satalım biz savaşda olsak düşmanımıza her kes silah satardı
    Cevapla
  • DİKKAT!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus ordusu kokuşmuş sovyet tarzı ilkel bir ordu. Nükleer silahları olmada 5 para etmez
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli çipin önemi.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gibi uzay teknolojileri gelişmiş bir ülkenin tayvandan veya başka bir ülkeden elektronik malzeme aldığı inandırıcı değil.rus füzeleri tamamen kendileri tarafından yapılmakta.Kaldı ki şu an elinde olan füzeler dünyayı beş on kez yok etmeye yeter.Bu açıklama yanlış anlaşıkdı gibime geliyor.Burada sadece Ukraynada yapılmış bir hatadan bahsediliyor bence.Belki de kasıtla yapılmış bir şey.Nasıl ki bizim içimizde hükümet gitidsinde ne olursa olsun başımıza pkk gelsin güneydoğu gitsin ama Erdoğan devrilsinciler var ya.Aynıları Rusya da da var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var