Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le görüşerek tahıl krizini çözüme ulaştırmasının ardından, BM'den, ABD'den ve Ukrayna'dan Türkiye'ye teşekkür geldi.

GİRİŞ 02.11.2022 17:53 GÜNCELLEME 02.11.2022 19:58
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında Rusya tarafından askıya alınan Tahıl Anlaşması'yla ilgili müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın bugün 12.00'dan itibaren eskisi gibi devam edeceğini anlattı. Erdoğan, haberi bizzat Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun Bakan Akar'a aktardığını dile getirdi.

BM'DEN TEŞEKKÜR

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres adına bugün yapılan açıklamada “Genel Sekreter, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'dan tahıl, gıda maddeleri ve gübre ihracatı için güvenli gemi seyrini kolaylaştırarak Karadeniz Tahıl Girişimi'nin uygulanmasına devam ettiğine ilişkin duyurusunu memnuniyetle karşılamaktadır. (Genel Sekreter) Türkiye'nin diplomatik çabaları için minnettar ve bu hayati gıda tedarik hattını açık tutmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı BM Koordinatörü Amir Abdulla ve ekibine teşekkür ediyor” denildi.

Karadeniz Tahıl Girşimi’nde görev yapan BM Koordinatörü Amir M. Abdulla ise Rusya’nın devam etme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek “Türkiye’nin çalışmaları için minnettarım. Girişimdeki tüm taraflarla tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

ABD'DEN DE TEŞEKKÜR

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede tahıl koridoru başta olmak üzere Ukrayna konusundaki son gelişmeler ele alındı. Blinken görüşmede; tahıl koridoru krizinin çözümünde üstlendiği sorumluluktan Türkiye'ye ötürü teşekkür etti.

Putin'den tahıl koridoru açıklaması: Şartlarını açıkladıPutin'den tahıl koridoru açıklaması: Şartlarını açıkladı

Erdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldıErdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldı

UKRAYNA'DAN DA TEŞEKKÜR GELMİŞTİ

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey Ukraynalı yetkili, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'e (BM) teşekkürlerini iletti. Türkiye'nin Rusya’ya baskı yaptığı ve bu baskı sonucunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fikrinin değiştiğini belirtti.

Öte yandan, Ukrayna'da Altyapıdan Sorumlu Bakan Oleksandr Kubrakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e teşekkür etti.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 100
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu biz niye avrupa aç kalmasjn diye uğraşıyoruz onlar terorü bize salanlar yani bize her firsatta düşman olanlar bırakın aç kalsınlar dünyayı aç biraktj onlar şimdide kendileri aç kalsin biz niye düşmanlara yardım etmeyi seviyoruz afrika ulkelerine giden buğdaya lafım yok onlara gitsin ama abd ve avrupaya gitmesin
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz gidin teröristleri besleyin, sizden teşekkür beklemiyoruz iki yüzlü alçak ab ve abd.
    Cevapla
  • kahramanmaraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürle olmaz bu işler icraat yapın üzerinize düşeni yapın yoksa aç kalırsınız AB ve ABD teröre destek vermekten vaz geçin öyle bilelim samimimisiniz yoksa kuru kuruya gadanı alam gurban olam boş şeyler bunlar samimi bir tutum sergileyip öyle 2 yüzlü olmayın vesselam
    Cevapla
  • İsrafil T. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahılın Avrupa sevkiyatını kısmak ve Afrikaya yönlendirmek gerek. Sanırım bu konuşulmuştur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    siz BM olarak görevinizi yapsanız dünyada savaşlar olmaması gerekir özellikle siz neredeyseniz orası karışıyor bir daha düzen tutmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!