Erdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'dan yazılı garanti aldıklarını belirterek, "Rusya, tahıl koridoru anlaşmasına geri dönme kararı aldı" dedi.

GİRİŞ 02.11.2022 13:58 GÜNCELLEME 02.11.2022 17:37
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmelerin ardından, tahıl koridorunun bugün itibarıyla (TSİ 12.00) yeniden işlerlik kazandığını açıkladı.

KREMLİN: ANLAŞMA HALA ASKIDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına cevap veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Ukrayna ile tahıl anlaşması konusunda Türkiye ile hala temas halindeyiz ancak şimdilik Rusya'nın katılımı hala askıda" dedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: KİEV'DEN GÜVENCE ALDIK, ANLAŞMA DEVAM EDECEK

Fakat Kremlin'in bu beyanından kısa bir süre sonra Rusya Savunma Bakanlığı, "BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantileri aldık. Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu ve tahıl anlaşmasındaki katılımına devam etme kararı aldı" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA'DAN TEŞEKKÜR

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey Ukraynalı yetkili, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'e (BM) teşekkürlerini iletti. Türkiye'nin Rusya’ya baskı yaptığı ve bu baskı sonucunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fikrinin değiştiğini belirtti.

Öte yandan, Ukrayna'da Altyapıdan Sorumlu Bakan Oleksandr Kubrakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e teşekkür etti.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • camika 1 yıl önce Şikayet Et
    son dakika kararı biz şunu bekliyoruz Türkiye'den bütün Suriyelileri afganları çeçenleri pakistanlıları ıraklıları iranlıları kovduk verilen vatandaşlıkları iptal ettik hepsini geri gönderdik 50 milyar dolarımızı da Suriye'den alacağız demesini bekliyoruz
    Cevapla
  • Tanqo 1 yıl önce Şikayet Et
    50 milyar doları harcarken. Suriyeyemi sordukta ,şimdi talep edeceğiz?
    Cevapla
  • Muhsin damar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisi görmese sesini duymasa Putin'in ayarı kaçıyor
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Sayın Reisimizin ömrüne ömür katsın.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çatlasinlar patlasinlar icerde ve disardaki isbirlikciler olmadi kuduz kopek gibi kudursunlar. Baskanimizi. Allah korusun vede nazardan korusun
    Cevapla
  • Halkbank mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    Zate putin Erdoğan ın ismini zikrettirmek için çıkmıştı. Merak etmeyin! Putin ayda bir böylesi şeyler yapacak. Bizimki araya girip....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!