Fetullahçı Terör Örgütü Bosna Hersek'te borç batağında!

FETÖ'nün en büyük devşirme kaynağı olan okulları, Bosna Hersek'te borç batağına batmış durumda. Bosna Hersek Federasyonu Vergi Dairesine göre, FETÖ bağlantılı sözde eğitim kurumlarının toplam borcu 540 bin avroyu aşıyor. İşte detaylar...

Fetullahçı Terör Örgütü Bosna Hersek'te borç batağında!
Fetullahçı Terör Örgütü Bosna Hersek'te borç batağında!
GİRİŞ 07.11.2022 19:58 GÜNCELLEME 07.11.2022 20:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı eğitim kurumlarının yüksek vergi borcu olduğu bildirildi.

Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Vergi İdaresi, 30 Eylül 2022 itibariyle vergi borcu 50 milyon avroya varan firmaların isimlerini kamuoyuyla paylaştı.

İŞTE O OKULLAR

Vergi borcu bulunanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iki kez el değiştiren ve önce Amerikan ardından İngiliz bir şirkete satıldığı açıklanan FETÖ bağlantılı eğitim kurumları da yer aldı.

FETÖ bağlantılı Richmond College'ın vergi borcu 207 bin avronun üzerindeyken, başkent Saraybosna'da bulunan International High School'un vergi borcunun ise 127 bin avronun üzerinde olarak açıklandı.

Zenica'da faaliyet gösteren terör örgütü FETÖ'ye bağlı Richmond Park İlköğretim Okulunun vergi, katkı, harç ve diğer ücretler olmak üzere devlete toplam borcunun 101 bin avro olduğu belirtilirken, yine aynı örgütle bağlantılı Saraybosna Türk Boşnak Kolejinin de yaklaşık 53 bin avro borçlu olduğu ifade edildi.

Yine Zenica'da faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı Richmond Park Ortaokulunun borcunun da 52 bin avroyu aştığı kaydedildi.

Bosna Hersek Federasyonu Vergi Dairesine göre, FETÖ bağlantılı sözde eğitim kurumlarının toplam borcu 540 bin avroyu aşıyor.

FETÖ OKULLARINI SATIŞ OYUNU

Fetullahçı Terör Örgütü, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Bosna Hersek'teki okullarının sözde yabancı şirketlere devriyle ilgili hülle işlemlere imza atmıştı.

FETÖ bünyesindeki "Bosna Sema" okullarının FETÖ bağlantılarının gizlenmesi için, İngiliz ve Amerikan şirketlerine satıldığı açıklanmıştı.

FETÖ firarisi Önder Aytaç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'teki okulların FETÖ bağlantısını açıkça kabul ederek "Bosna'daki hizmet hareketine ait okullar borç batağında mı? Bosna'daki öğretmenleri köle olarak mı görüyorsunuz? Neden maaşlarını çok az veriyorsunuz? Kıdem tazminatlarını ödemiyorsunuz? Bosna'da restoran ve turizm şirketi vb. işletmeler açmak ne zamandan beri hizmet oldu?" ifadesini kullanmıştı.

Firari FETÖ'cü Aytaç'a göre Bosna Hersek'teki okulların sözde İngiliz ve Amerikalı şirketlere satışı ise sadece bir aldatmaca. Aytaç, "İngiliz şirketi aldı, Amerikan şirketi aldı diyorlar ama o da dünyanın pek çok yerinde söyledikleri yalanın bir diğer çeşidi. Herkes biliyor kimlerin aldığını ya da almadığını." ifadelerine yer vermişti.

OKULLAR SON 5 YILDA 2 DEFA EL DEĞİŞTİRDİ

Bosna Hersek'te "Bosna Sema Eğitim Kurumları" ismiyle faaliyet gösteren FETÖ okulları, terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk olarak ABD merkezli "Global Education" şirketine satılmış, ardından İngiliz "Richmond Park Education" şirketine devredilmişti.

Son 5 yılda iki kez el değiştirdiği bilinen okullar her defasında FETÖ bağlantısını inkar etmişti. Bosna Hersek'teki FETÖ okullarının bu satış hilelerine rağmen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızlanan öğrenci kaybı durdurulamamıştı.

Kılıçdaroğlu bu kez 'uyuşturucu' oyunuyla geldi: ABD'deki kayıp 8 saate dikkat çekildiKılıçdaroğlu bu kez 'uyuşturucu' oyunuyla geldi: ABD'deki kayıp 8 saate dikkat çekildi

HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı

FETÖ'nün kara propagandacısı Levent Kenez Stockholm'de ifşa edildiFETÖ'nün kara propagandacısı Levent Kenez Stockholm'de ifşa edildi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerde dolar cok batmaz. bobalari yunan .analari abd.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    buradan devlet görevlilerine sesleniyorum.. o düşük çukur haysiyet ve şeref yoksunu önemli bir ismi alın getirin.. tv lerde eskiden boy göstermiş, can damarını herşeye rağmen alın getirin .. ders verin.. bedel ödetin.. yüreğimizi soğutun.. yapın.. aynen pkk da olduğu gibi..bizde diyelim ki evet bu iş yolunda.. yoksa bu iş halkın nazarında karşılıksız kalacak.. milyonlarca insanın yüreği dağlanacak.. 2 imam 2 mensup.. geçin bunları oda önemli.. ama eksiksiniz..
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    bosnalıların umrunda olmaz fetö Türkiye onlar yaşantısının kalitesine bakar bir yıl yaşadım orada paran varsa kim olduğunun ne olduğunun öne yok
    Cevapla
  • hayri 1 yıl önce Şikayet Et
    bosna halkının çoğu avrupalı gibi yaşıyor. olup bitenden haberleri bile yok.
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    bosnalılar aklınızı başınıza alın. ülkeniz elden gider haberiniz olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi