HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından "uyuşturucu" kara propagandasına HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldı. ABD kontrolündeki terör örgütleri FETÖ ve PKK ile içli dışlı olan Gergerlioğlu'nun iftirası ve gerçekler...

HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı
HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı
GİRİŞ 03.11.2022 14:39 GÜNCELLEME 03.11.2022 15:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Muhalefetin, iç politikayı değil de uluslararası kamuoyunu Türkiye aleyhinde etkilemek için giriştiği provokasyonların her geçen gün başka bir konu başlığıyla servis edilmesi tarihi cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken hız kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tek belge dahi sunmadan devleti ve ona bağlı olan kolluk kuvvetlerini hedef alan uyuşturucu (metamfetamin) iftirasının ardından HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye'de uyuşturucu madde kullanımının vahim boyutlara geldiğini, tedavi merkezlerinin bu sorun karşısında artık yetersiz kaldığını iddia etti.

GERGERLİOĞLU: TÜRKİYE'DE HER GEÇEN GÜN UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR

Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili mücadeleye yönelik devletin çeşitli kademelerinden açıklamalar yapılsa da tedbirlerin yetersiz olduğunun artan vakalarla görülebildiğini savunan Gergerlioğlu, "Türkiye'de her geçen gün uyuşturucu kullanımı artıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde bu konuyu gündeme getirdi. İstanbul'un göbeğinde İran-Gürcü mafyaları çatışıyor, insanlar ölüyor. Türkiye, uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı, onlar için cennet haline gelmiş bir ülke haline geldi." diyerek elinde hiçbir kanıt ve belge olmaksızın devleti suçladı.

FETÖ ve PKK sözcülüğü yapmasının yanı sıra terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına çıkan Gergerlioğlu, yurt genelinde milyonlarca gencin uyuşturucu batağına saplandığını, uyuşturucu kullanımının 8-9-10'lu yaşlara kadar düştüğünü iddia etti.

FETÖ VE PKK'NIN KUCAĞINDA

HDP'li Gergerlioğlu kapatılan PKK kanalı İMC TV’ye ve kırmızı bültenle aranan FETÖ'cülerin çevrim içi paneline katılmıştı.

Gergerlioğlu ayrıca PKK üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan firari avukat Hasan Anlar'ın çevrimiçi düzenlediği açık oturuma katıldı. Uyuşturucu satışından aktarılan para, terör örgütü PKK'nın en büyük gelirlerinin başında geliyor.

TÜRKİYE, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE AVRUPA'NIN ÇOK ÖNÜNDE

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı raporlardaysa durum hiç de böyle değil.

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi'nin Ağustos 2022’de yayımladığı "Metamfetamin Türkiye’de ve Dünyada Kullanımı" başlıklı raporu Türkiye'de metamfetamin yakalama miktarlarına dair önemli bulgular sunuyor. Metamfetamin; bireyin biyolojik, psikolojik ve sosyal yaşamında oluşturduğu yıkıcı etkileri nedeniyle ulusal ve uluslararası alanda kontrol altına alınmış, yasa dışı sentetik/ kimyasal bir narkotik madde.

EGM'nin raporuna göre, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin  (UNODC) verileri son 10 yıl içinde metamfetamin yakalanan ülke sayısında %50 artış gösterdiğine dikkate çekiyor. 2014-2018 döneminde dünya genelinde yaklaşık 30 bin yasa dışı Amfetamin Tipi Uyuşturucu laboratuvarı tespit edildi. Bunların %95’i ise metamfetamin üretiyor. Metamfetamin üretilen laboratuvarların %84’ü ABD’de bulunurken ABD’yi %6 oranında Avrupa ve Asya, %3 oranında Okyanusya ve %0,2 oranında Afrika takip ediyor.

Raporda 2016-2021 yılları arasında Türkiye’de her geçen yıl metamfetamin yakalama miktarlarında artış yaşandığı görülüyor. Özellikle 2020’de bir önceki yıla göre 4 kat artışın yaşandığını görmek mümkün. 2022 yılının sadece ilk yedi ayında görülen metamfetamin yakalama miktarı ise 8 bin 600 kilograma ulaşmış.  Rapora göre 2015 yılında yalnızca 54 ilde yakalanan metamfetamin maddesi 2020 ve 2021 yıllarında 81 ilde de görülmüş. Dünya ve Avrupa’da da yıllara göre farklı oranlarda olsa da metamfetamin yakalama miktarlarının sürekli yükseldiği görülüyor.

Bakan Soylu canlı yayında çileden çıktı: Ahlaksız adam. Allah’tan korkar insanBakan Soylu canlı yayında çileden çıktı: Ahlaksız adam. Allah’tan korkar insan

Son sözleri bardağı taşırdı! Kılıçdaroğlu'na tepkiler dinmiyor: Hesabını verecek!Son sözleri bardağı taşırdı! Kılıçdaroğlu'na tepkiler dinmiyor: Hesabını verecek!

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iftirasında kaynak firari FETÖ'cülerKılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iftirasında kaynak firari FETÖ'cüler

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    uyustucu silah kacakciligi olsun terør her pisligi yapan sizin adamlar kardeslerini pkk vekillerin cocuklari yapan yada sizler ve adamlarinin yuzsuz utanmaz pkk ve onlarin cocuklarina tepki veremeyen katil hainler
    Cevapla
  • Vanlı Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    O uyuşturucuyu satanların büyük çoğunluğunun senin kolkola girdiklerinin yaptığını bilmeyen yok.
    Cevapla
  • Şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de uyuşturucu kullanımı artıyor kabul diyelim. Peki bu uyuşuturucu teminini, ticaretini kim yapıyor PKK. Onun adını neden birkere bile zikretmiyorsunun madem uyuşturucuya karşısın.
    Cevapla
  • mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    dün yanın hangi ülkesin de bu törörüs leri besler devlet para verir kanıma do kanıyor demokrasi çok fazla askerim şehit ediyorlar yeter törer partisini kapatın
    Cevapla
  • mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    dün yanın hangi ülkesin de bu törörüs leri besler devlet para verir kanıma do kanıyor demokrasi çok fazla askerim şehit ediyorlar yeter törer partisini kapatın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi