Son sözleri bardağı taşırdı! Kılıçdaroğlu'na tepkiler dinmiyor: Hesabını verecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları hakkında sert konuştu. Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu devlete, hükümete iftira atmaktadır. Elinde belge varsa çık ortaya koy." dedi.

GİRİŞ 03.11.2022 12:43 GÜNCELLEME 03.11.2022 13:38
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun emniyet güçlerine ve hükümete yönelik skandal uyuşturucu iftiraları hakkında çok sert değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bozdağ'ın konuşmasından öne çıkanlar:

KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU İDDİASI

Sayın Kılıçdaroğlu devlete, hükümete ve kolluk kuvvetlerine iftira atmaktadır. Elinde belge varsa çık ortaya koy.

Birilerinin lafıyla ağzından çıkanı kulağı duymayacak cümleler kurmak ana muhalefetin başındaki genel başkana bunlar yakışmaz. Kimler onlar bilmiyorum. Sonuçta bir laf söylenirken, 'Bu lafın karşılığı nedir? Türkiye'de buna kim inanır?' Bunlar düşünülür... Bu söyledikleri Türkiye'nin aleyhinedir. Uyuşturucu suçuna verilen cezayı artırdık. Terörün infazıyla aynı hale getirdik.

"İFTİRA ETMEK BİZİM HUKUKUMUZDA SUÇTUR"

Kolluk güçlerimize ve yargımıza çok net bir şekilde iftira etmiştir. Konuya yargıya intikal ettiğinde ıspat hakkı da var. Elinde bilgi, belge ne varsa ortaya koymalıdır. Buradan hodrimeydan diyorum. İddia ede ede iftira etmek büyük bir suçtur. Bazıları soru sorarak, bazıları iddia ederek, bazıları da hüküm cümlesi kurarak iftira ediyor. İftia etmek bizim hukukumuzda çok net şekilde suçtur.

ANAYASA HAZIRLIĞI

Biz bir hazırlık yaptık. Bunu parlamentoda grubu olan partilerimizin önerilerini alarak şekillendirip meclise sevk etmek istedik. Büyük bir uzlaşmayı hazırlık aşamasında da dile getirelim.

MHP bu konuda desteğini çok açık bir şekilde ifade etmiştir. Zaten biz hazırlıkları Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte yaptık. Çalışmalara iştirak ettiler ve her aşamada Sayın Bahçeli'yi bilgilendirdiğini biliyorum. Dün tekrar bir araya geldik ve detseğini açıkça ifade ettiler.

CHP Grup Başkanekili Sayın Altay görüşme sonrası yaptığı açıklamada, hazırlık çalışmalarına katkı vermeyeceklerini ifade etti. Anayasa değişikliğine de meclis seçimleri yakın olduğu için bu süre içinde sıcak bakmadıklarını ifade etti. Teklif son haliyle ortaya çıktıktan sonra tekrar değerlendireceklerini söylediler. Bir açık kapı bıraktılar Genel itibarıyla anayasa değişikliğine sıcak bakmadıklarını söylediler.

HDP başörtüsü konusunda 'Zaten bizim tutumumuz net. Bu konuda çok açık düşüncelere sahibiz.' dediler. O konuda desteklerinin olduğunu ifade ettiler. Aile ile ilgili konuda bir değerlendirme yaptılar. Orada da olumlu bir hava oldu. Referandum konusuna karşı olduklarını söylediler. Sıcak bakmadıklarını ifade ettiler.

"DİĞER PARTİLERLE OLUMLU BİR İKLİM OLUŞMA İHTİMALİ YÜKSEK"

İYİ Parti'de 'Somut bir metin üzerinde konuşsak daha iyi olur' ifadesini kullandılar. Biz de neden somut bir teklif getirmediğimizi izah ettik. Hazırlıkları ve bu metnin çerçevesi üzerinde değerlendirmede bulunduk. Onlar da yetkili kurullara bu kurumu götürüp görüştükten sonra tutumlarını ona göre belirleyeceklerini söylediler. Karşı bir tutum görmedik.

Bu teklif parlamentoya geldikten sonra CHP'nin tutumundan bağımsız olarak söylüyorum diğer partilerle olumlu bir iklim oluşma ihtimalini yüksek gördüm.Bekir Bozdağ

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ NASIL OLACAK?

Düzenleme tüm kadınları kapsayacak. Başı açık ve kapalı gibi bir ayrım olmayacak. Başı açık başı kapalı ayrımı olmayacak. basit çoğunlukluklarla Türkiye'nin yıllarca acısını ödediği bir konunun yeniden Türkiye'nin önüne gelmesi mümkündür. Ama nitelikli çoğunlukla bu konu Türkiye'nin gündeminden kalıcı bir şekilde çıkacaktır."

"EVLİLİK BİRLİĞİNİ ANAYASAYA KOYUYORUZ"

Kadınla erkek arasında kurulacağını anayasaya koyuyoruz.

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fincancı TSK kimyasal kullanıyor. Kılıçdaroğlu Emniyet Uyuşturucu satıyor diyerek şunu gösteroilerFincancı Kılıçdaroğlu olamaz dı ama Kılıçdaroğlu Fincancı olabilir.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyin hesabini verdiki bunun vercek...bu dunyada degil dersen haklisin.....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet ve jandarma pesoneli dava açsın asılsız ihamda bulunmaktan Donuna kadar alın devleti suçlamak nedemekmiş görsün böy sşyasetçi olurmu yav insanda utanma duygusu olur senide benide bunlar koruyor aklı kıt
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    çok ağır bir şekilde gereği yapılmalı bunlar iftira atmayı meslek etmiş kansızlar
    Cevapla
  • ferhat3436 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna inanan bir kitle var hani insan vücuduna yabancı bir madde girince sivilce gibi bir kitle oluşur ya cehapede de böyle bir kitle var. Onlara Allah, kitap, iman demeyeceksin kemalizm ver geresinin hiç önemi yok ülke batmış çıkmış umurlarında olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!